RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snakk om Muhammed

Sist oppdatert:
– Inkluder barna i samtaler om Muhammed-tegninger, råder kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Den brede mediedekningen etter publiseringen av Muhammed-tegningene har ført til at mange barn og unge i Norge føler seg utrygge.

- Skoler og barnehager bør derfor gi barn og unge kunnskap om konflikten og mulighet til å bearbeide inntrykk og følelser, sier Djupedal i en pressemelding.

Ifølge Djupedal er det viktig å inkludere foreldrene også i dette arbeidet ved å: la barna snakke om begivenheten, lære dem å vise respekt for andres tro og mening, fremheve at ingen har rett til å gå løs på andre eller brenne og ødelegge eiendom, si fra om at når mennesker er uenige, bør de snakke sammen - ikke bruke vold.

Djupedal mener dette må være en del av skolens daglige arbeid for å sikre et godt læringsmiljø, herunder arbeid mot rasisme, mobbing og diskriminering og for forståelse, samarbeid og interkulturell og interreligiøs dialog.

- Det foregår allerede mye godt arbeid på skolene i dag. Dette arbeidet må videreføres og forsterkes, sier statsråden.

Et godt forebyggende arbeid er også knyttet til skolenes arbeid med KRL-faget, som skal gi økt kunnskap om ulike religioner og religiøse uttrykksformer, mener Kunnskapsdepartementet.

Barne- ungdoms- og familiedirektoratet har utarbeidet en liste med råd om hvordan foreldre kan snakke med barn om reaksjoner på publisering av karikaturene av Muhammed.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere