RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snorket for å avslutte voldtekt

ILLUSTRASJONSBILDE
ILLUSTRASJONSBILDE Foto: colourbox.com (colourbox.com)
Sist oppdatert:
21-åringen håpet snorkelyder kunne understreke at hun ikke var frivillig med på samleiet.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Under rettssaken i Bergen tingrett mandag fortalte kvinnen rolig om den påståtte voldtekten som skal ha skjedd på 23-åringens bursdagsfest i november 2005.

La seg i midten
Vennegjengen feiret 23-åringens bursdag, og som bestevenninne og kusine med hans samboer, ble den 21 år gamle kvinnen også invitert. I løpet av kvelden drakk hun en del alkohol og ble dårlig. Hun fant veien til samme soverom som kusinen, og de to delte en madrass på gulvet.

Senere på natten kom 23-åringen inn og la seg mellom de sovende kvinnene.

- Jeg våknet av at han hadde sex med meg. Buksen min var dratt ned på knærne og bena presset opp mot brystet. Jeg stivnet helt og klarte ikke gjøre motstand, så jeg latet som jeg fortsatt sov. I håp om at han skulle slutte, laget jeg snorkelyder, slik at han skulle skjønne at jeg ikke var våken. Han ga seg først da min kusine gjorde tegn til å våkne. Da hun så ut til å ha sovnet igjen, dro han opp buksen min og la seg ned mellom oss for å sove, fortalte kvinnen i sin vitneforklaring.

Fant DNA
To dager senere gikk kvinnen på voldtektsmottaket der legeundersøkelsen avslørte sæd fra mannen. Likevel har han hele tiden benektet å hatt noen form for seksuell samkvem den aktuelle natten.

- Jeg er hundre prosent sikker på at jeg ikke har gjort noe som helst. Den natten hadde jeg ikke samleie med noen i det hele tatt. Jeg også lurer på hvordan min DNA er kommet dit, fortalte mannen i retten.

I kjølvannet av anmeldelsen kvinnen innleverte etter legebesøket, har hun mistet kontakt med deler av familien sin.

- Jeg flyttet til Bergen for noen år siden og hadde ikke annet nettverk enn slekten. Min kusine og jeg var svært nære. Nå snakker jeg ikke med henne lenger. Hennes søster har også gitt meg beskjed om at jeg ikke er en del av familien lenger, fordi jeg har ødelagt to personers liv. Min bestemor har også bedt meg trekke saken, men har bedt om unnskyldning senere, fortalte kvinnen.

Støtter eksen
23-åringen og kusinen er ikke lenger samboere, men hun har støttet hans forklaring under hele etterforskningen.

Den tidligere ustraffete mannen, risikerer ubetinget fengsel i inntil ett år dersom han dømmes. Det taes også forbehold om at bistandsadvokat Beate Hamre legger ned påstand om erstatning.

Det er satt av to dager til saken i Bergen tingrett.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere