*Nettavisen* Nyheter.

- Søket på Utøya avsluttet

Søket etter savnede fra Utøya-tragedien er avsluttet.

29.07.11 12:25

Det bekrefter politiadvokat og pressekontakt i Oslo politidistrikt, Henning Holtaas.

- Det aktive søket som har vært, er avsluttet, sier politiadvokat og pressekontakt i Oslo politidistrikt, Henning Holtaas, til Drammens Tidende.

Politiet presiserer i en pressemelding at dette gjelder søket på land. Søket i vannet pågår fortsatt ved hjelp av blant annet miniubåt, dykkere og flere båter.

Holtaas understreker at det fortsatt pågår kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Oslo-politiet bekrefter også at søket er sluttført.

- Jeg kan nå bekrefte at søket på Utøya er avsluttet, og det er kun opprettet et objektvakthold i forhold til øya, sier stabssjef Johan Fredriksen på en pressekonferanse torsdag.

Minst 68 mennesker ble drept i Utøya-massakren. Onsdag nedjusterte politiet antall på savnede fra fem til én person.

Torsdag ettermiddag avholder politiet i Oslo en pressekonferanse om terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

Stabssjef i politiet Johan Fredriksen sier hovedstaden er i ferd med å komme i en normalisering når det gjelder sikkerhetssituasjonen.

- Det har ikke kommet opplysninger som gir grunn til bekymring, og vi er inne i en normaliseringsfase, sier Johan Fredriksen på en pressekonferanse.

- Vi har mottatt en del bombetrusler, men de er uspesifikke. Det betyr at de har et innhold som ikke kreves spesielle operasjoner.

Fredriksen sier at slike trusler er vanlig etter slike tragiske hendelser.

- Den type saker blir fort kvittert ut av politiet, sier han.

Senest onsdag morgen rykket politiet ut til Oslo S etter melding om at en person hadde lagt fra seg en koffert på en buss. Men dette viste seg å være falsk alarm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag