RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solgte 500 tonn farlig kebab

Sist oppdatert:
«Kebab-mafia» forsynte 100 steder i Oslo-området med farlig kebabkjøtt.

(iOslo.no) Oslo-folk kan ha blitt utsatt for så mye som 500 tonn ulovlig kjøtt de siste årene, melder Aftenposten.no. Kjøttet kan ha vært omsatt svart i flere ledd, og det har vært ført liten kontroll med hvor kjøttet kommer fra og hvordan det er varmebehandlet.

Kebab-fabrikk
Politi aksjonerte i vår sammen med blant andre Økokrim og Tollvesenet mot en hemmelig kebab-fabrikk i Østfold, der det har vært laget kebabfarse og andre produkter uten nødvendig godkjenning fra Mattilsynet. Sju personer ble siktet etter aksjonen.

FROSSENT OG UMERKET: Den ulovlige fabrikken hadde store mengder umerket og frosset kebabkjøtt.

- Det er alvorlige brudd på matloven. Kebabfarsen er laget av mekanisk utbenet kjøtt av fjærfe. Dette er ikke lenger å anse som kjøtt. Det er ikke blitt varmebehandlet og har fått et høyere bakterienivå, noe som kan medføre risiko for forbrukerne, sier seniorinspektør Rune Guttormsen ved Mattilsynet i Ytre Østfold til avisen.

100 steder solgte kjøttet
Kjøttet har vært omsatt på rundt 100 steder i Oslo-området og produsenten, som nå er slått konkurs, har solgt kjøttet i flere år.

- Dette har vært så godt organisert over flere ledd at vi mener det handler om organisert kriminalitet. De er siktet for brudd på matloven fordi de har drevet helt skjult, uten tilsyn og autorisasjon, sier prosjektleder Bjørn-Helge Myhre i Økokrim til Aftenposten.

Etter det Mattilsynet kjenner til er flere personer blitt syke etter å ha spist kjøttet. Ingen av kebabkiosk-eierne er så langt siktet i saken, selv om politiet mener de kan ha vært delaktige i produksjonen.

Saken er berammet for retten i januar i år.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere