RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solgte fengselsplan til kriminelle

Sist oppdatert:
Den hemmelige krisehåndteringsplanen i Norges sikreste fengsel, kan være solgt til kriminelle.

Ifølge VG jaktes det nå på utro tjenere i landets sikreste fengsel, etter at den hemmelige kriseplanen skal være solgt til kriminelle. Avisen skriver også at ledelsen ved Ringerike fengsel er informert om at ansatte har solgt narkotika og mobiltelefoner til innsatte.

Fire av de ansatte ved fengselet er avhørt i løpet av de to siste ukene. To av disse skal ha sluttet på dagen, mens en ble ”frikjent” og en fortsatt er under intern gransking.

Saken er ikke anmeldt til politiet.

Den forsvunne krisehåndteringsplanen inneholder alt om hva som skjer ved rømming, gisseltaking eller andre dramatiske hendelser. Planen gir kriminelle informasjon om hvem som alarmeres, med mobilnummer i prioritert rekkefølge.

Fengselsdirektør Sigbjørn Hagen ved Ringerike fengsel vil ikke kommentere om det finnes utro tjenere ved fengselet. Regiondirektør Bjørn Krogsrud i Kriminalomsorgen bekrefter at det pågår en intern jakt på utro tjenere.

Ringerike fengsel regnes som Norges sikreste, og noen av landets verste kriminelle soner i fengselet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere