- Solheim har lært amerikansk drittslenging

Foto: Berit Almendingen

Erna Solberg anklager utviklingsminister Erik Solheim for svartmaling i Irak-debatten.

09.11.06 18:46

Det politiske bråket fortsetter etter at utviklingsminister Erik Solheim (SV) krevde en unnskyldning fra Høyre og Frp om deres Irak-synspunkt.

Torsdag kveld braket Høyres Erna Solberg og Solheim sammen i debatt på Tabloid. Høyre-lederen krevde en unnskyldning, men Solheim stod på sitt.

Beklager ikke
- Høyres Jan Petersen beklaget at FN ikke ble enige om en resolusjon, og da kan det ikke være snakk om noen annen resolusjon enn invasjon av Irak, sa Solheim under kveldens debatt på Tabloid.

Høyre anklager SV for drittslenging.

- Utspillet fra Solheim er en bevisst strategi fra SV om å stemple Høyre og påstå at vi mener noe annet enn vi egentlig gjør, sier Erna Solberg til Nettavisen.

- Solheim har nok lært drittslenging og svartmaling fra den amerikanske valgkampen, legger Solberg til.

- Kan ikke demonstrere i gata
Under kveldens debatt kritiserte Solheim Høyre for ikke å være tydelig nok i sin motstand mot krig i Irak, en kritikk som Solberg avviser kontant.

- På det tidspunktet var det usikkert hva Saddam hadde, og derfor var vi inne i en periode med refleksjon og drøfting. Som utenriksminister kan ikke Jan Petersen da gå ut og demonstrere i gata, sier Solberg.

Høyre-lederen vurderer nå å bringe saken videre til statsminister Jens Stoltenberg.

- Jeg vurderer å utfordre statsministeren på om Solheims utspill er regjeringens synspunkt, men jeg må sove på saken, sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.