- Som å bli knivstukket på nytt

Turid Thoresen ble nær drept da en somalisk mann gikk til angrep med kniv på en trikk i Oslo. Hun føler det som et nytt overgrep at drapsmannen nå nærmest får bevege seg fritt.

15.03.06 23:37

3. august 2004 gikk en somalier til angrep med kniv på 17-trikken ved Bislett. En mann døde, og flere mennesker ble alvorlig skadet.

- Jeg var en av dem som ble skadet mest. Jeg hadde tre hull i hjertet og en punktert lunge, og mistet alt blodet mitt. Jeg ble hjulpet av trikken av en mann, og reddet av ambulansefolk som heldigvis hadde blod, forteller hun til TV 2 Nyhetene.

- Sjokkert
For Thoresen kommer det som et sjokk at somalieren får bevege seg uten tilsyn i nærmiljøet rundt Dikemark sykehus Han har vært innlagt ved Dikemark siden retten dømte ham til psykiatrisk behandling.

- Jeg satte meg inn i bilen, og slo på radioen. Der var nyhetene. Det var et forferdelig sjokk, nesten som å bli knivstukket på nytt – det var et nytt overgrep, sier Thoresen.

Redd for å møte han
- Det er sånn som ikke skal skje. Det som har vært litt av tryggheten for meg, og sikkert de andre ofrene også, har vært at han er sperret inne. Han kan ikke få gjort noen ting mer, han kan ikke få tatt noen andre mennesker. Så viser det seg at han har frie tøyler, legger hun til.

Nå ber Thoresen regjeringen om å gjøre noe med saken.

- Vi har en justisminister i dag som satt i Justiskomitéen og sa at voldsofre og borgere skal være trygge. Jeg kan ikke gå rundt i dette landet og være redd resten av livet for at jeg skal møte ham på gata, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.