*Nettavisen* Nyheter.

- Som en full sjømann

- Siv Jensen bruker penger som en full sjømann, smalt det fra Øystein Djupedal under onsdagens folkemøte på TV 2.

31.08.05 23:54

BODØ (TV 2 Nettavisen): Representanter fra de ulike blokkene krangler så busta fyker om hvorvidt renta vil øke om de rødgrønne inntar regjeringskontorene etter valget 12. september.

Det ble kraftig tilbakevist av SVs Øystein Djupedal.

- Det det er snakk om her, er et borgerlig kaossamarbeid, med et Frp og Siv Jensen som i tillegg bruker penger som en full sjømann. Vi skal bygge fellesskapet, det er det valget handler om. Per-Kristian Foss prater som en kalkulator og revisor, fyrte SVs nestleder av.

Foss på offensiven
Per-Kristian Foss ristet heftig på hodet da Hill-Marta Solberg garanterte at renta ikke vil øke med en ny rødgrønnregjering.

- Ja, jeg kan love at renta ikke vil øke. Vi vil ikke sette vår økonomi over styr. Det er de fagfolkene som har sett våre budsjetter enige i, sa nestleder Hill-Marta Solberg i Ap på spørsmål fra Mona Norum fra Bodø.

Norum har kjøpt seg hus i Bodø for fire år siden, og er usikker på om hun skal stemme på Ap. SV eller Sp fordi hun frykter at renta da kan øke.

Reduserte utgifter
- De fire siste årene har vi fått 4.000 kroner mindre i renteutgifter. Det er mye, sa hun på folkemøtet i TV 2 i Bodø.

- Økonomene er uenige i hvor stor renteøkning det blir, men at det blir, ja det er helt sikkert. Hill-Marta undervurderer folk flest, svarte finansminister Per-Kristian Foss.

- La oss nå være litt edruelige, brøt nestleder i Frp, Siv Jensen inn.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg tror ikke renta vil gå dramatisk opp. Men nå vil jeg høre hva de rødgrønne partiene vil gjøre. Skal de la være å ta fra folk den lønna som folk tjener, skal de gi skattelettelser slik at folk kan leve av den lønna de har, spurte hun.

Venstre-leder Lars Sponheim viste til at Sp-leder Åslaug Haga i «Utspørringen» på TV 2 sa at hun ønsker en høyere rente. Men dette avviste nestlederen i Sp, Marit Arnstad.

- Åslaug Haga førte et økonomisk resonnement. Sp ønsker ikke en høyere rente, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.