RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Som et våkent mareritt

Sist oppdatert:
- Det er som et våkent mareritt. Der inne ligger det mennesker, sier Kjetil Gudmundseth (36) til Nettavisen.

ÅLESUND (Nettavisen): Kjetil Gudmundseth, som bor i Fjelltunvegen 30 i Ålesund, sier til Nettavisen at han våknet av et voldsomt bråk like før klokka fire i natt.

- Jeg har soverom ut mot gata, så etterpå hørte jeg mange stemmer. Først trodde jeg brøytebilen hadde kjørt på noe, sier Gudmundseth.

Ut av kjøkkenvinduet så han brannvesen, ambulanse og politi foran en kollapset boligblokk.

- Jeg så at blokka hadde kollapset - garasjeporten virket som om den bare var blåst rett ut. Det så ut som et katastrofeområde. Og det er et katastrofeområde, sier Gudmundseth.

Ropte inn
Gudmundseth tok på seg klær og gikk ut.

- Andre folk var også begynt å komme ut på gata. Jeg så at politiet hadde kontakt med et eldre ektepar i toppen av ulykkesblokka. Men jeg skjønte straks at her er det folk som ikke har kommet seg ut, sier Gudmundseth.

Han sier han så brannvesenet rope inn til en beboer i første etasje - uten å få svar.

- Det var ingenting igjen der inne. Det er som et våkent mareritt. Du vet at der inne ligger det mennesker. Nå er det blitt et livsfarlig område, sier Gudmundseth.

Luktet propan
Han sier at det luktet sterkt propan i gata som følge av gasslekkasje. Alle fikk beskjed om at de måtte evakuere området.

Kjetil Gudmundseth evakuerte i bil sammen med sin kone Camilla Gudmundseth (29) og datteren Erika (8 måneder) og er nå hos Camillas foreldre på Ellingsøya i Ålesund.

Gudmundseth sier at blokka som kollapset i natt sto ferdig i 2003. I forbindelse med byggingen ble det sprengt plass til blokka i fjellet.

Det skal være et steinras i fjellet bak blokka som har forårsaket bygningskollapsen.

Se video fra ulykkesstedet her:

224081

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere