RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sov i Oslo ransdagen

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lars-Erik Andersen skal ha ligget på en sofa i Oslo og sovet dra ranerne slo til mot Nokas i Stavanger.

Under replikken til statsadvokatens innledningsforedrag tirsdag, fikk offentligheten et innblikk i det løpet som forsvarerne vil legge for å bevise deres klienters uskyld.

Lars-Erik Andersen sa klart og tydelig «jeg er uskyldig» mandag.

I dag sa hans advokat Steinar Wiik-Sørvik at det er feil når politiet påstår at Andersen ikke har avgitt forklaring til politiet.

- Allerede i august avga han en forklaring til politiet der han sa at han ikke hadde noe å gjøre med ranet, sa Wiik-Sørvik tirsdag.

- Sov i Oslo
Andersen er en av Toskas beste venner. Det er derfor naturlig at hans DNA er funnet i Smeaheia der Toska bodde. Wiik-Sørvik mener også at selv om Andersens DNA er funnet på et soveposetrekk i den utbrente lastebilen utenfor politihuset, og på en hette om bord i skuta «Henningsvær», så betyr ikke det at han deltok på ranet.

- DNA-funnene sier ingenting om når DNA ble avsatt, sa Wiik-Sørvik i retten.

Han vil i løpet av rettssaken føre vitner som vil fortelle at Andersen var i Oslo mandag morgen. Søndag sovnet han på en sofa hos en venn. Mandag møtte han også flere andre personer som vil vitne i retten.

HTML EMBED
Følg Nokas-saken LIVE her

- Vandrende DNA
Også Trygve Staff, som forsvarer Ridvan Halimi, poengterte også i retten tirsdag at DNA-spor ikke nødvendigvis betyr at personen har deltatt i ranet.

- Bevisene sier ingenting om tid eller sted for avsettelsen. Jeg kaller det DNA som vandrer. Jeg hører statsadvokaten si at de har Halimis DNA blant annet på en en-hånds avbitertang, en allminnelig grønn fritidsjakke. Men jeg har ikke hørt statsadvokaten si noe om at en slik grønn jakke eller avbitertang ble benyttet under ranet, sa Staff.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

Halimis forsvarer understrekte også at det finnes flere DNA-spor fra mennesker som ikke lenger siktet i saken, og gjorde et poeng av at mens de gikk fri, ble hans klient tiltalt.

Etterlyste klientens rolle
Advokat Erling Kjærmann, som forsvarer Dan Pettersen, etterlyste hvilken rolle påtalemyndigheten mener at Pettersen har hatt i ranet.

- Var han delaktig eller mener de at han har medvirket i forhold til utleie av bolig og derved befatnig med ransutstyr, spurte Kjærmann.

Han poengterte at påtalemyndigheten har et problem med tallene: Påtalemyndigheten mener det var elleve ranere på Domkirkeplassen. Elleve personer er tiltalt for selve ranet, men én person er fremdeles etterlyst for å ha deltatt i ranet.

- Det var elleve mann under ranet, sju inne i Nokas og fire på utsiden. Aktor opplyste at Hani (Jusuf Hani) er etterlyst og siktet for ranet og at siktelsen omhandler dødsfallet. Når vi vet at elleve gjennomførte ranet, burde rollene blitt definert.

Pettersen har forklart at han har tatt på ransutstyret i sin bolig, og at DNA på den måten har kommet på ransutstyr funnet i Drammen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere