- Sponheim-ja kan bety trøbbel

Foto: Berit Almendingen

Venstres fylkesleder i Troms, Jan Fjellstad, frykter at partiet vil komme i en svært vanskelig situasjon dersom partileder Lars Sponheim tar gjenvalg.

Fjellstad mener det er bred misnøye i partiet med Sponheim som partileder.

- Sponheim skal møte valgkomiteen fredag, og hvis han da sier ja til å fortsette, står vi overfor en stor utfordring, sier Fjellstad til NTB.

Splittelse
Utfordringen består i at de misfornøydes kandidat, den forholdsvis politisk uerfarne Olaf Thommessen, ikke vil ta opp kampen med Sponheim. Dermed får ikke Sponheims motstandere noen å kanalisere sin misnøye gjennom. Resultatet blir at pressen igjen boltrer seg i skriverier om et splittet Venstre.

Fjellstad regner med at Lars Sponheim selv er godt kjent med stemningen i partiet, selv om han vært i India i noen dager. Det er tross alt snakk om en misnøye som har vokst seg stor over tid. Han vil imidlertid ikke svare på spørsmålet om krefter i partiet aktivt vil forsøke å overtale Thommessen til å utfordre Sponheim på neste landsmøte.

Flertall for lederskifte
Fjellstad mener det er et stort flertall i partiorganisasjonen som ønsker et lederskifte. Han har riktignok ikke gjort noen opptelling blant fylkeslederne, men følger debatten internt tett. Dessuten kommer lederen av valgkomiteen fra Troms, og det er en mann Fjellstad har tett kontakt med.

Det er angivelig en utbredt oppfatning at partiet lider under Sponheims lederskap, men få klager over hans innsats i regjeringen. Fjellstad mener at det mangler et bindeledd mellom parti og regjeringsdeltakelse, og at partiet ikke får noen gevinst av å sitte såpass tungt inne i regjeringen.

Troms Venstre støtter Olaf Thommessen, og Fjellstad mener at argumentet om hans manglende politiske erfaring ikke er avgjørende.

- Alle har vært ferske en gang. Det er klart det går an å bygge opp en person, det er snakk om å ha de rette statssekretærene rundt seg, sier Fjellstad. Han mener at Thommessen derfor godt kan ta plass i regjeringen som ny partileder i Venstre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag