RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sprer rasistiske holdninger

Sist oppdatert:
Trygve Hegnar får kjeft for lederartikkel i Finansavisen.

- Mange innvandrere snylter på fellesskapet, og utnytter det norske velferds- og trygdesystemet på en grov måte, skriver Trygve Hegnar i sin leder i Finansavisen fredag.

Kan skape mer fremmedfrykt
Lederen av SOS Rasisme har ikke fått lest Hegnars leder, men når Nettavisen presenterer han for innholdet, synes han det er beklagelig.

- Selv om han prøver å modifisere ved å si ”mange”, så opprettholder han et skille mellom vi og de. Og det er jo ikke sånn at det ligger i genene til de som er mørke i huden og utnytte systemet. De fleste er jo lovlydige uansett bakgrunn, sier leder av SOS Rasisme Trond Thorbjørnsen til Nettavisen.

Thorbjørnsen mener at Hegnar er med på å forsterke bildet av forskjellene mellom innvandrere og nordmenn.

- Dette er ikke det groveste utsagnet i valgkampen, men det er med på å forsterke dette bildet av at det er forskjell på nordmenn og innvandrere på dette området. Men det stemmer ikke, for det finnes kjeltringer blant begge gruppene, sier lederen.

Ikke rasist
Lederen av SOS rasisme mener ikke at han er en rasist.

- Han er ikke rasist. Han representerer vel holdninger som finnes utbredt i samfunnet fra før. Det stikker dessverre ganske dypt i samfunnet, men han er ikke rasist fordi om han sprer rasistiske holdninger. Men hvis man skal klare å bekjempe rasisme, så må han være mer fokusert på at han kan være med på å spre rasisme, hva slags holdninger han sitter med og hva slags konsekvenser med hva han uttaler kan komme til å få, sier Thorbjørnsen.

Leder Trond Thorbjørnsen synes ikke Hegnar har rett i sine utsagn.

- Jeg synes dette blir en helt gal måte å si det på. Man kan vel omtrent si det samme som at mange alenemødre, mange rikinger eller mange hotelleiere snylter på skatten. Det blir helt meningsløse måter å dele verden inn i, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere