*Nettavisen* Nyheter.

- Spriten var på brusflasker

Foto: Scanpix

Politiet i Fredrikstad avviser at den metanolholdige spriten som seks ungdommer fikk i seg i Greåker var tappet på polflasker.

03.03.05 12:29

En av dem som fikk i seg metanolsprit, men slapp fra det uten forgiftning, fortalte til TV 2 Nettavisen onsdag at spriten var på en halvannen liters brusflaske. Det er også dette ungdommene har fortalt politiet i avhør. Politiet avviser Dagbladets opplysning om at spriten ble servert på polflasker.

- Vi har ingen holdepunkter for at den metanolholdige spriten som er fortært, var på originalflasker, sier politiadvokat John Skarpeid ved Østfold politidistrikt til VG.

I alt seks unge mennesker måtte onsdag på sykehus i Fredrikstad og Oslo for behandling eller sjekk etter å ha drukket av metanolspriten i et privat hjem i Greåker. Tre ble alvorlig metanollforgiftet, mens tre av dem ikke ble forgiftet.

- Ingen mistenkte
Poltiet i Fredrikstad har så langt ingen mistenkte i saken.

- Det er så langt ikke noe som tilsier at spriten var en del av et større parti. Etter det vi har blitt forklart, virker det å være et meget begrenset omfang, sier leder for etterforskningsseksjonen hos politiet i Fredrikstad, Bjørn Holmefjord, til TV 2 Nettavisen.

Kartlegger fakta
Holmefjord sier politiet i den første fasen har konsentrert seg om å kartlegge fakta i saken. Første prioritet nå er å finne ut hvor dødsspriten stammer fra og om det kan være mer i omløp, ifølge Holmefjord.

Politiet kan ennå ikke med sikkerhet si hvilke av flaskene som ble benyttet som inneholdt dødssprit. En av ungdommene oppga til TV 2 Nettavisen at spriten kom på en halvannen liters brusflaske.

Analyser gjenstår
- Vi har ikke konstatert hvilke flasker metanolspriten var i, men vi har sikret oss beslag av begge de typene du nevner. Vi må avvente nærmere analyser før vi kan si noe mer om dette, uttalte Holmefjord til TV 2 Nettavisen torsdag morgen.

Politiet vet ennå ikke om dødsspriten stammer fra et gammelt eller nytt parti av smuglersprit.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.