RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stagg blodtørsten din, Brekk

Foto: Marte Ingul/Nettavisen
Sist oppdatert:
Miljøforkjempere går rett i strupen på den nye landbruksministeren.

Miljøpartiet De grønne er ikke begeistret for landbruksminister Lars Peder Brekks (Sp) forslag om at det skal bli enklere å få fellingstillatelse for rovdyr, i den hensikt å verne om beitende husdyr.

- Fylkesmennene deler allerede ut fellingstillatelser på løpende bånd, og ulvestammen er halvert det siste året. Nå må Brekk stagge blodtørsten sin, sier Sondre Båtstrand i De Grønne

Det var i Aftenposten lørdag at Brekk flagget sin første sak som landbruksminister:

- Jeg mener dette handler om trygghet for beitedyr, men også for folk som bor i distriktene. Det kan ikke være slik at man må gå med børsa i hånden fra huset og over til fjøset, sa Brekk til Aftenposten.

De grønne mener er helt på villspor, og at han svikter både beitedyr og rovdyr med forslaget.

- Hadde landbruksministeren virkelig brydd seg om sauer, hadde han satt fokus på at de fleste sauer som dør på beite slett ikke blir tatt av rovdyr.

– Dyr på utmarksbeite må ha jevnlig tilsyn. Vi aksepterer at dette må avspeiles i økte kjøttpriser, men staten kan spare enorme pengebeløp som i dag går til erstatninger for dyr som dør på beite, mener Sondre Båtstrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere