*Nettavisen* Nyheter.

- Stakk fra skutt venn

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Etter at William Ellingsen ble truffet i halsen av et dødelig skudd, løp kameratene fra stedet for å unnslippe politiet.

20.03.06 10:31

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Ellingsen, som var en svært populær person i det kriminelle miljøet i Oslo, ble truffet av en tilfeldig kule og døde. Mens han lå blødende i gangen og kjempet for livet, stakk alle kameratene hans fra stedet før politiet kom.

Det hevdet den drapstiltalte 33-åringens forsvarer, advokat Mona Høiness, under sitt innledningsforedrag.

- Hvilke personer er dette?
- Dette var meget spesielt, spesielt ettersom Ellingsen var populær og god venn med de fleste som var på festen. Likevel valgte deltakerne å stikke av fremfor å hjelpe kameraten. Jeg synes at denne settingen er så hjerterå at jeg lurer på hvilken personer dette er. Hva har de på samvittigheten som gjør at de velger å stikke av fremfor å hjelpe en god venn, sa Høiness.

Hun varsler derfor at flere av troverdigheten til vitnene som skal forklare seg om hendelsesforløpet utenfor leiligheten i Gabels gate, vil bli et tema.

- Vitnenes troverdighet er er av aller største betydning, sa Høiness.

Uenige om hendelsesforløp
Selv hevder 33-åringen at skuddene var ment som en advarsel, og at han mente å skyte i luften for å skremme festdeltakerne. Kort tid før skuddene falt, ble den tiltalte 33-åringen banket kraftig opp.

- Han har i dag varige skader som følge av sammenstøtet, sa Høiness.

Påtalemakten hevder på sin side at 33-åringen skjøt bevisst mot døren inn til boligblokken. Innenfor døren stod William Ellingsen. Han ble truffet av ett skudd og døde av skadene.

33-åringen nektet straffskyld da rettssaken startet mandag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag