Gå til sidens hovedinnhold

- Stakk ned fem i narkorus

Avhør av knivdesperadoen (20) som stakk fem personer på utestedet «Buena Notte» i Åndalsnes natt til søndag, har ikke ført politiet nærmere noe motiv.

Gjerningsmannen (20), som tilsynelatende var i narkorus, stakk dørvakten på utestedet «Buena Notte» i Åndalsnes , kom seg forbi, og angrep ytterligere tre personer med kniv.

- Fem personer er skadd. To menn og to kvinner skal være påført skader i rygg, buk og på armene, opplyser operasjonssjef Jacob Thingvold i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I tillegg ble gjerningsmannen påført skader på fingrene, og behandlet på stedet.

Vitneutsagn antyder at mannen kan ha vært i narkorus.

- Det kan jeg verken avkrefte eller bekrefte, i og med at vi er i begynnerfasen av etterforskningen. Vi vet svært lite om hendelsesforløp og detaljer foreløpig, sier lensmann Frank Frilund ved Rauma Lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Uklart motiv
Tilstanden til gjerningsmannen beskriver lensmann Frilund søndag ettermiddag som "god".

Etter søndagens avhør er det ikke kommet frem opplysninger om noe klart motiv, opplyser politiet.

- Utover det vil jeg ikke kommentere avhøret som pågår nå, sier Frilund ved 15.15-tiden.

To alvorlig skadd
Innehaveren i midten av 20-årene skal være alvorlig skadet. Tilstanden hans er stabil.

Den 18 år gamle dørvakten ble sendt til Molde sykehus.

- Han er operert i magen. Tilstanden er alvorlig, men stabil, opplyser vakthavende anestesilege Jon Arne Larsen til TV 2 Nettavisen.

En 27 år gammel kvinne ble sendt til Ålesund sykehus med lettere sårskader. Overlege Fredrik Wexels ved Ålesund sykehus opplyser til TV 2 Nettavisen at kvinnen er i stabil tilstand, og at hun er innlagt til observasjon.

- Tilstanden for den 25-år gamle gjesten som ble sendt til St.Olavs hospital iTrondheim med moderate skader er stabil, opplyser vakthavende kirurg Østbyhaug ved sykehuset til TV 2 Nettavisen.

Alle de involverte er fra Romsdals- og Sunnmøre-distriktet.

- Uprovosert

- En rekke vitner er avhørt, og etterforskningen starter for fullt i formiddag.. Gjerningsmannen sitter nå i arrest, og vil bli avhørt i løpet av formiddagen. opplyste politiet til TV 2 Nettavisen søndag morgen.

Vitner beskriver gjerningen som "uprovosert". 20-åringen er bosatt i en bygd i nærheten av Åndalsnes, og noe motiv for ugjerningen var ikke kjent i natt.

Mannen skal være kjent som et uromoment i lokalmiljøet gjennom flere år.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå