RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stoltenberg er dramatisk svekket

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagen mener statsministeren har gjort en svært dårlig jobb i Ramin-Osmundsen-saken.

Torsdag ettermiddag ble det klart at barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen trekker seg.

Statsråden innrømte på en pressekonferanse at hun ikke hadde informert Jens Stoltenberg om en samtale hun hadde med en felles bekjent av Ida Hjort Kraby. Dermed måtte hun trekke seg.

Stortingets visepresident Carl I. Hagen (Frp) mener Ramin-Osmundsen ble tvunget til å trekke seg.

- Hun trakk seg ikke. Hun fikk beskjed av Stoltenberg i dette møtet at slik oppfører man seg ikke, og hun ble bedt om å slutte. Hun hadde ikke noe valg, og det er helt utrolig at hun ikke har skjønt dette før, sier Hagen til Nettavisen.

Måtte snu
Hagen er også svært kritisk til måten Stoltenberg har håndtert saken.

- Han har gjort en svært dårlig jobb, og han viser at han er en svak statsminister når han ikke har tatt disse samtalene med Ramin-Osmundsen de siste dagene på alvor, sier Hagen.

Senest onsdag kveld holdt Stoltenberg og Ramin-Osmundsen pressekonferanse. Der forsvarte statsministeren sin statsråd, men torsdag måtte han snu.

- Stoltenberg er dramatisk svekket etter at han forsvarte hun i går, men så må hun gå i dag, sier Hagen, som ikke tror Ramin-Osmundsen har noe fremtid i norsk politikk etter to skandaler på kort tid.

Kan få etterspill
Hagen er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, og han vil ikke utelukke at barneombudsaken får videre etterspill.

- Komiteen skal møtes på onsdag, og vi får vurdere da om vi skal gjøre noe videre, sier visepresidenten.

- Et tilbakeslag
SV-toppen Akhtar Chaudhry, som var en varm forkjemper for at den rødgrønne regjeringen skulle få en statsråd med minoritetsbakgrunn, beklager statsrådens avgang sterkt.

- Det var helt riktig av Ramin-Osmundsen å trekke seg. Vi kan ikke en statsråd som ikke klarer å fatte beslutninger som er uhildet og transparente, sier Chaudhry til Nettavisen.

- På den andre siden har vi alltid ønsket en statsråd med minoritetsbakgrunn. Dette prosjektet har nå fått et alvorlig tilbakeslag. Men selv vi er enige at hun bør gå, sier han.

- Bør den nye ministeren også ha minoritetsbakgrunn?

- Det er ikke noen automatikk i at når en kvinne går, så skal hun erstattes med en annen kvinne. Det gjelder også i dette tilfellet. Men jeg har alltid ment at regjeringen bør være representert med hele befolkningen.

217557

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere