*Nettavisen* Nyheter.

- Støre driver rundt på måfå

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Frp-politikeren går hardt ut i debatten om Oslo.

03.09.10 11:21

Leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, fikk mange til å sette kaffen i halsen med sin kronikk i Aftenposten forrige torsdag.

«Hva var galt med norsk kultur, siden Arbeiderpartiet vil erstatte den med flerkultur? Som er rotløshet satt i system og vil rive landet vårt i filler», spør han.

Fremtredende Høyre-politikere, som Torbjørn Røe-Isachsen, tar sterk avstand fra ordbruker og meningene, og mener det kan gjøre samarbeidet videre vanskelig.

- Høyre og Frp må behandle hverandre med respekt og forståelse, sier Tybring-Gjedde til Nettaivisen.

Frp-leder Siv Jensen sier hun ikke ville brukt «de ordene».

«Jeg kjenner Christian Tybring-Gjedde som en tøff retoriker og en hard debattant. (...) Men dette er først og fremst en kritikk av norsk integreringspolitikk, og dette er skrevet av Oslo-politikere som ser hva som er i ferd med å skje», uttalte Jensen til VG Nett.

- Stille Ap til veggs
Hovedpersonen selv angrer ikke.

- Jeg setter ord på frustrasjonen mange føler, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen fredag morgen - og forteller at han har fått hundrevis av tilbakemeldinger.

- Jeg tror Ap gjør det de kan for å unngå denne debatten. Da jeg møtte Jonas Gahr Støre (Ap) til debatt i går, bekreftet han at Ap ikke har noen plan.

Norges utenriksminister deltar i denne debatten som Oslo-politiker.

- Støre utnytter sin popularitet og opptrer som en anstendig og moralsk herremann. Men hvilken plan har han for innvandringspolitikken i Oslo? Det virker som han driver rundt på måfå, sier Oslo-politikeren.

Tybring-Gjedde sier han konkret stilte spørspmål om 24 års aldersgrense for henteekteskap, hvor Støre svarte at han ikke hadde bestemt seg ennå.

- Hvor lenge skal han sitte i tenkeboksen, spør Tybring-Gjedde.

- Stille Ap til veggs
- Hva vil du oppnå med denne debatten?

- Jeg vil stille Ap til ansvar for utviklingen, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen - og legger til at:

- Ikke fremstill meg som hysterisk, jeg er tross alt firebarnsfar. De fleste er enig med meg i at innvandringen i Norge skjer for raskt. For 40 år siden var det knapt noen her.

Han sier han har mange med seg:

- Et stort flertall av den norske befolkning er enig med meg, slår han fast.

- Hvordan har tilbakemeldingene fra andre Frp-ere vært?

- Nå er det slik at jeg har sterke meninger, det er derfor jeg driver med politikk. Det er ikke slik at jeg sender en kronikk rundt på e-post før den skal på trykk. Dette er mine meninger, på vegne av Oslo Frp.

I kronikken formulerte han seg blant annet slik:

«For vi tror ikke noe på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler.»

Nettavisen har tatt kontakt med Støres rådgivere for å få en kommentar fra Støre på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.