RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stortinget ble villedet

Stortinget ble villedet da de fritok staten for ansvaret etter pionerdykkernes yrkesskader. Det mener Nordsjødykker Alliansen.

- I stortingsmeldingen om pionerdykkerne hevder Justisdepartementet at staten ikke har erstatningsansvar overfor oss. Men vi mener uttalelsen er feil fordi Arbeids- og administrasjonsdepartementet ikke ga Justisdepartementet alle relevante dokumenter da det skulle vurdere ansvarsspørsmålet, sier hovedtalsmann for Nordsjødykker Alliansen (NSDA), Rolf Guttorm Engebretsen, til Stavanger Aftenblads nettavis, Aftenbladet.

Nå krever NSDA ny behandling av saken.

NSDA mener å kunne dokumentere at Justisdepartementet i all hovedsak bygger sin uttalelse på den offentlige utredningen som inneholder granskingskommisjonens konklusjoner. Ifølge Engebretsen manglet NSDAs kommentarer til granskingskommisjonen og en rapport om dykkerskadene fra Haukeland Sykehus. Dermed mener han Justisdepartementet har trukket sin konklusjon på sviktende grunnlag.

Da Stortinget behandlet dykkersaken før ferien, fattet flertallet sin beslutning om kompensasjon ut fra at staten ikke hadde ansvar for det som foregikk fordi den ikke hadde nær nok tilknytning til virksomheten, skriver Aftenbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere