*Nettavisen* Nyheter.

- Straffen vil alltid være for mild

Foto: Ola Christian Bårdsen, TV 2

GULATING LAGMANNSRETT (TV 2 Nettavisen): - Straffen vil alltid være for mild. Det sier Anne Slåttens kjæreste, Kjartan Hjorteland etter at Øyfred Henning Standnes onsdag ble dømt til 15 års fengsel for drapet på Slåtten.

04.05.05 14:44

Gulating lagmannsrett dømte Standnes til 15 års fengsel, to år mer enn straffen han fikk i Fjordane tingrett i februar.

- Straffen vil alltid være for mild. Vi merker oss en straffeskjerpelse på to år, det er realtivt mye, så det er bra. Men straffen vil alltid være for mild, sier Hjorteland.

Han lot seg intervjue etter at dommen ble lest opp i Gulating lagmannsrett i dag. Standnes ble dømt til 15 års fengsel, og må også betale Slåttens foreldre, søsken og kjæreste om lag 620.000 kroner i erstatning og oppreisning. Standnes anket dommen på stedet, noe Hjorteland kommenterer slik:

- Han spiller det spillet han har spilt, og slik sett er det ikke overraskende.

Sterke bånd
- Det er skapt sterke bånd mellom min familie og Annes familie. Vi vil nok alltid ha kontakt. Jeg setter pris på det, sier Hjorteland.

Han forteller at tiden etter drapet 6. juni i fjor har vært svært tung.

- Det har vært gråt hver dag. Jeg vil nok komme til å tenke på dette hver dag resten av mitt liv. Jeg kan ikke beskrive det med ord. Det har vært veldig vondt, for å si det mildt, sier Hjorteland.

- Vi må fortsette med våre liv så godt som vi kan, det er vår plikt, legger han til.

Takker gjennom pressen
Hjorteland vil gjennom pressen rette en stor takk til politiet i Førde, Sturla Osen og Kripos, og dekan Eva Marie Halvorsen på Høgskulen i Førde.

Vil ha DNA-register
I forbindelse med etterforskningen etter drapet på Anne Slåtten, ble det satt store ressurser inn på å få inn en rekke DNA-prøver. Det var også DNA-funn som felte Øyfred Henning Standnes, og Hjorteland har klare meninger om dette emnet.

- Jeg tror vi bør ha et DNA-register. Med de riktige premissene, vil det være hensiktsmessig. Det er min personlige mening, sier han, og legger til:

- Man kan selvfølgelig stille sprøsmål ved et slikt register, sikkerheten må være den rette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.