RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Strømpris kan koste gjenvalg

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Investor og Ap-mann Ove Gusevik mener regjeringen må få satt i gang en utbygging av ny energi i Norge. Ellers spøker det for gjenvalg.

- Går kraftprisene vesentlig opp for industrien og forbrukerne i Norge, tror jeg det vil bli vanskelig for Stoltenberg å bli gjenvalgt, sier Ove Gusevik til Dagbladet. Gusevik er investor og tidligere direktør i meklerhuset ABM Amro Alfred Berg. Han er også styremedlem i Næringspolitisk forum i Oslo Arbeiderparti.

Ifølge Gusevik er bygging av gasskraftverk det eneste som på sikt kan løse strømkrisen.

Dersom det ikke blir satt i gang en vesentlig utbygging av ny energi i Norge, kan økte skatter være den eneste løsningen som står igjen for regjeringen Stoltenberg.

- Politikerne kan bli provosetr av at energiselskapene har så høye overskudd, uten at det bygges ut ny kraft. Å skattelegge dem hardere kan rettferdiggjøres, om selskapene ikke stiller opp på en fellesdugnad for Co2-rensing, sier Gusevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere