RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Studentene sliter på leiemarkedet

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Og statistikken viser at ettroms boliger er mest populært.

Gjennomsnittlig månedlig leie for ettroms boliger steg med hele 9,6 prosent fra 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008. Det viser tall fra Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) til Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble presentert tirsdag. For alle utleieboliger samlet steg leiene med 5,7 prosent i samme periode.

Leietakere betalte i gjennomsnitt 5124 kroner i månedlig leie for en bolig.

Det er store regionale forskjeller i nivået på husleiene, melder SSB. Ikke uventet var det leietakere i Oslo og Bærum som betalte mest i leie, om lag 7000 kroner i måneden.

– Disse tallene viser at det blir trangere og trangere å være student i Norge, sier Øistein Svelle og Ingvild Reymert, ledere av de to største studentorganisasjonene i Norge, Studentenes Landsforbund og Norsk Studentunion, i en felles pressemelding.

Studentlederne krever at ett av tiltakene i Regjeringens tiltakspakke blir bygging av flere studentboliger.

Regjeringen kostnadsjusterte studiestøtten med 2,5 prosent for 2008. Noe som er atskillig lavere enn husleieøkningen på 5,7 prosent. Studentorganisasjonene frykter at galopperende husleieutgifter tvinger studentene til å la bøkene ligge og bruke mer tid på deltidsjobber.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere