Gå til sidens hovedinnhold

- SV er vinglete og populistisk

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener SV er populistiske og vinglete i Mehmet-saken. Onsdag kveld snudde SV trill rundt, og sier partiet støtter en dispensasjon fra bioteknologiloven.

Sosialistisk Venstreparti har vært regjeringens samarbeidspartner om bioteknologiloven. Men Mehmets sykdom fikk i kveld SV til å snu. Partiet vil nå ha en dispensasjonsmulighet inn i loven.

Kuvendingen faller ikke i god jord hos statsministeren..

- Nei, vi er veldig forbauset over den og har et intrykk av at dette er det mediene som langt på vei har drevet fram. Vi hadde trodd at de sto klarere på de prinsipp vi var enige om bare for noen måneder siden, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til TV 2 Nyhetene.

Mener du SV er vinglete og populistiske?
- Ja, når du legger de ordene i min munn, skal jeg ikke ta avstand fra de. Men vi er innstilt på å gå i en dialog med dem, fordi vi mener det er uklare konsekvenser av det forslaget de har fremmet, og det må de bli kjent med før saken blir sluttbehandlet.

På spørsmål om det var presset som avgjorde saken for SV, svarer partileder Kristin Halvorsen:

- Det er klart, vi har vært utsatt for press. Men det er jo riktig også, at en bryner en lov og prinsipper mot virkeligheten.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto