RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SV kan ikke skatt

Sist oppdatert:
SVs partileder Kristin Halvorsen frykter at partiet taper valgkampen hvis skatt blir hovedtema. Dette er et område SV-politikere ikke kan, innrømmer Halvorsen.

- Rekk opp handa den som vet hva bunnfradraget i formueskatten er, oppfordret Kristin Halvorsen på SVs landsstyremøte fredag ettermiddag.

Fullstendig taushet fra forsamlingen bekreftet Halvorsens påstand: SV-politikere er ikke interessert i skatt, og kan heller ikke noe om det.

- Hadde dette vært en forsamling av Høyre-politikere, hadde de svart i kor, lo Halvorsen etter å ha avslørt mangelfull kunnskap blant sine egne.

Frykter nederlag
Partilederen kokketerte med SV-ernes kunnskapsløshet, og fastslo at en hvilken som helst Høyre-politiker når som helst kan «ta rotta på» hennes egne partifeller i en skattedebatt.

Halvorsen advarte etter den lille kunnskapstesten mot at SV bidrar til at skatt blir hovedsak i den kommende valgkampen.

SVs må stå fast på skattenivået for 2004, det vil si en utnulling av regjeringens forslag om en netto skattelette på 3,3 milliarder kroner i 2005, oppfordret hun.

- Vi skal ikke gi Høyre den gavepakken det er å kunne skremme velgerne med at SV vil gjennomføre store skatteskjerpelser, sa Halvorsen.

Tapte i Oslo
SV-lederen minnet om at partiet trolig tapte valgkampen i Oslo i 2001 på advarsler fra Høyre mot at SV ville påføre velgerne nye byrder i form av eiendomsskatt.

- Det ville være dumt av SV å servere skattespøkelset som gave til Høyre i en ny valgkamp, advarte Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere