RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sverige bedre på likestilling

Sist oppdatert:
Norge har på flere områder sakket akterut i forhold til likestlilling mellom kjønnene. Svenskene ligger langt foran oss, ifølge Ap-politiker Karin Yrvin og SVs Inga Marte Thorkildsen.

- På begynnelsen av 80-tallet lå vi minst like godt an som svenskene. Men nå er det klart at Norge henger langt etter, sier Karin Yrvin, sekretær i Arbeiderpartiets kvinnebevegelse til Dagsavisen. Hun får støtte av SVs Inga Marte Thorkildsen. På kvinnedagen 8. mars ønsker de begge å knuse myten om Norge som et foregangsland på likestilling.

- Det er rett og slett pinlig. Jeg tror vi begynte å lene oss tilbake da Gro ble statsminister, sier hun.

De to peker på at svenske kvinner har full barnehagedekning og at de dyreste heltidsplassene koster såvidt over 1000 kroner. I Norge er maksprisen 2750 kroner. Der svenske kvinner kan ta 80 ukers mammapermisjon, får norske kvinner 42, skriver Dagsavisen.

Videre arbeider flere kvinner fulltid i Sverige enn i Norge. Svenskene har også flere kvinner i nasjonalforsamlingen og i regjeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere