RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Svindlet alt og alle

Sist oppdatert:
I 2004 ble kvinnen (34) dømt for å ha svindlet 17 personer for til sammen 1,7 millioner. Nå har den notoriske svindleren slått til igjen. – Hun er rett og slett livsfarlig, sier et samboerpar til iBergen.no.

Ifølge samboerparet som iBergen.no har snakket med, var kvinnen så manipulerende at politiet ikke kunne bruke samme etterforsker til å avhøre henne to dager på rad.

Det unge paret havnet i kvinnens jerngrep for noen år siden og har slitt en nærmest evig kamp med å få tilbake pengene 34-åringen lurte ut av dem.

Retten nådeløs
Kvinnen fortalte onsdag i retten at hun var i en vanskelig personlig situasjon da svindlene foregikk. Men retten fant ikke dette som noen unskyldning og så svært alvorlig på tilfellene der hun har brukt sin MS-syke bror til å skaffe seg penger.

34-åringen ble denne uken tildelt sin tredje dom, hvor hun må betale sine ofre tilbake hvert eneste øre, og fikk også utvidet sin straff som fremdeles ikke er ferdigsonet på 10 måneder, derav 60 dagers betinget fengsel.

«Importerte» biler
Vi ble lurt med på et opplegg som gikk ut på å importere biler og opplegget virket vanntett. Vi skulle bare betale en engangssum som skulle fortolle bilene inn til Norge. Da startet snøballen å rulle. Kvinnen er livsfarlig – hun driver med utpressing og er en notorisk løgner. Folk må rett og slett advares mot henne, hun er så manipulerende at en nesten synes synd på henne, sier det unge paret til iBergen.no.

Skaffet seg tilgang til konto
Samboerparet oppdaget etterhvert at kvinnen fikk tilgang til kontoene deres, ordnet med lån i deres navn, satte sine egne foreldre i evig gjeld, svindlet kunder og kollegaer i et forsikringsselskap hun fikk jobb i. Hun svindlet naboene sine, og sin daverende samboers familie.

- Hun svindlet rett og slett alle hun var i kontakt med, forteller de.

Samboerparet ante etter hvert ugler i mosen, og startet en kamp for å drive inn pengene. Men de var ikke de eneste som hadde havnet i saksen. I 2004 var det 17 personer som anmeldte 34-åringen for svindel. Beløpet som kvinnen hadde svindlet til seg, var på hele 1,7 millioner kroner. Dommen ble i tillegg til tilbakebetaling i millionklassen, et opphold bak gitteret på to år og ti måneder.

Også i 1999 ble kvinnen dømt for svindel. Da lurte hun flere foreldre til å forskuddsbetale dagmammatjenester og da de kom for å levere barna var det på en adresse som ikke eksisterte.

Slo til igjen
Mens kvinnen ventet på å få sone dommen fra 2004, klarte hun ikke å holde seg unna svindel. I beste Hollywood-stil, startet en ny runde med manipulasjon, løgn og utpressing.

I løpet av siste uken av februar i fjor, klarte hun å lure til seg 153.000 kroner fra en bekjent, ved å påstå at pengene blant annet var til kjøp av bruktbil til faren. Men sannheten var en helt, helt annen. Pengene blåste kvinnen bort på pengespill og en dyr livsstil og måtte raskt ha ny og frisk kapital.

Fremgangsmåten var denne gangen å leie ut en leilighet som hun disponerte, og forlange 10.000 til 18.000 kroner i depositum. Fire leietrengende bet på det de trodde var en sikker leie-investering. Den gang ei – leiligheten var alt bebodd og pengene brukt opp nærmest før de var havnet i kvinnes hender.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere