RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MEGASVINDEL: Oslo-kvinnen rasket til seg 4,5 millioner kroner ved å lyve til NAV, ifølge tiltalen.
MEGASVINDEL: Oslo-kvinnen rasket til seg 4,5 millioner kroner ved å lyve til NAV, ifølge tiltalen. Foto: illustrasjon

- Svindlet NAV for 4,5 mill kroner

Sist oppdatert:
- Lot som om hun var schizofren og mor til syv barn - som ikke var hennes.

(iOslo.no) Kvinnen, som er 34 år gammel, er nå tiltalt for den svært omfattende svindlingen av NAV. Saken starter førstkommende mandag i Oslo tingrett.

NAV tappet for millioner
«I perioden 01.07.1995 til 31.07.2005 i Oslo, forledet hun NAV til å utbetale uførepensjon samt hjelpestønad for til sammen kr. 1.041.520,-, ved å late som om hun var alvorlig psykisk syk, for deretter å få stilt diagnosen schizofreni. På grunnlag av dette satte hun fram krav om uførepensjon samt hjelpestønad,» står det i tiltalen.

Men i tillegg til dette skal kvinnen ha diktet på seg hele syv barn ved å møte opp på legekontor, helsestasjoner og sykehus med barn som ikke var hennes. I tillegg skal hun ha fått andre til å møte opp i hennes navn med andre barn.

3,4 mill for falske barn
Dermed skal barna ha fått doble identiteter, og kvinnen mottok til sammen hele 3.445.453 millioner kroner for disse barna.

«Nevnte barn ga grunnlag for utbetaling av bidragsforskudd, kontantstøtte, barnetrygd, barnetillegg i uførepensjon, overgangsstønad, nedkomststønad og fødselsengangsstønad,» skrives det i tiltalen.

Dette er bare en av mange saker med falske barn det siste halve året. Les også intervjuet med Anni, som stilte opp i iOslo.no og fortalte om sin svindling av NAV: - Ja, jeg hadde fire falske barn

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere