RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SATS)

- Svært skremmende

På Storo fant vann- og avløpsetaten smittefarlige parasitter i vannet. SATS Storo driver antispringvannkampanje.

I Sandakerveien på Storo oppdaget vann- og avløpsetaten to funn av parasitten Cryptosproridium tirsdag kveld. I nettopp denne gaten holder SATS Storo til, der brukerne formodentlig har som vane å konsumere store mengder vann under treningsøktene. Dette kunne ikke gjøres onsdag.

Vekt på informasjon
- Vi har et spesielt ansvar for dem som trener her. Spesielt for dem som kom i dag tidlig og ikke hadde hørt om smittefaren i Oslo-vannet. Derfor har vi i dag lagt mye vekt på å informere folk om at springvannet ikke kan drikkes, opplyser assisterende senterleder Henning Frode Holm.

Resepsjonist Veronica Dyrød tok smittefaren på alvor, og satte i gang en antispringvannkampanje i form av femti strategisk plasserte plakater, der det går frem at brukerne av treningssenteret ikke bør drikke vann.

Men man kan sette spørsmålstegn til hvordan en treningsøkt uten vann går for seg. SATS-gjengen har likevel funnet en løsning på dette, ved at de tilbyr drikkevann på flaske fra resepsjonen.

- Om ikke folk har med seg penger, setter vi det kun inn på SATS-kontoen deres, forklarer han.

Samme gate
Holm fikk i går kveld beskjed fra nabobygget om at vannet i området var blitt infisert, før han i dag morges kunne lese mer utdypende om problemet i mediene. Han synes det er spesielt skremmende at parasittene er funnet nettopp i den samme gaten som idrettskomplekset.

- Det er skremmende. Derfor har vi også overdrevet litt med informasjonen og lappene, forteller han muntert, og tilføyer at de aller fleste tar vannproblematikken til etterretning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere