*Nettavisen* Nyheter.

- Sykehus-ansatte ruser seg

Både ledere og ansatte på Sansdviken sykehus har et rusproblem. Det hevder kolleger.

23.02.06 10:03

- Selv har jeg rapportert inn tyveri av b-preparater, som også er tatt av pleiere. Ved julebord, kurs og seminarer er pleiere blitt tilbudt rusmidler, og jeg har sett ansatte ruse seg, sier vernepleier Øyvind Hauge til NRK Hordaland.

Tung avdeling
Hauge har i flere år jobbet på sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus. På denne avdelingen sitter flere av landets farlige pasienter. Når ansatte på en slik avdeling ruser seg, er det ekstra ille, mener vernepleieren. Han mener også at ledelsen er klar over problemet uten å gjøre noe noe.

NRK har snakket med flere ansatte ved sykehuset og fått bekreftet at det eksisterer et rusproblem. Senest på julebordet i fjor skal flere ansatte ha røykt hasj.

- Vi melder det til HMS-avdelingen, er det korte svaret avdelingssjef Siri Nome gir til NRK Hordaland.

- Har tatt tak
Informasjonsdirektør i Helse Bergen, Mona Høgli, reagerer sterkt på saken som ble fremstilt på NRK radio i dag tidlig.
- Etter et julebordet mottok personalavdelingen en anonym melding om at noen ansatte hadde røykt hasj. Dette ble straks tatt fatt i, men det viste seg vanskelig å gå videre med, da vedkommende ikke selv hadde vært tilstede på julebordet. Det har vært enkelte tilfeller der det har versert rykter om at enkelte ansatte har røykt hasj på fritiden. Dette har blitt tatt til topps i divisjonsledelsen, og tatt opp i møter med ansatte. Vi kjenner oss derfor ikke igjen i at dette er blitt forsøkt feid under teppet, sier Høgli i en pressemelding.

Hun legger til at medikamenter på sykehuset telles og kontrolleres jevnlig. De siste årene er det meldt om et avvik på mellom en og fem tabletter per år.

- Når det gjelder rus på jobb, så har vi hatt ett tilfelle de siste to årene der en vikar hadde alkoholproblemer. Dette ble tatt opp med HMS og AKAN slik retningslinjene tilsier. Vedkommende fikk ikke fornyet vikariatet, heter det i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.