RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sylvi Listhaug blir trolig fungerende nestleder i Frp


SYLVI LISTHAUG tar over som fungerende nestleder i Frp etter Per Sandberg, etter det NRK erfarer.
SYLVI LISTHAUG tar over som fungerende nestleder i Frp etter Per Sandberg, etter det NRK erfarer. Foto: sylvi-listhaug.com
Sist oppdatert:
Etter det NRK erfarer tar Listhaug over som fungerende nestleder i Frp etter Per Sandberg.

Saken oppdateres.

Sylvi Listhaug vil trolig ta over som fungerende nestleder i Fremskrittspartiet etter Per Sandbergs avgang, melder NRK.

Ifølge VG  skal partileder Siv Jensen ha avklart med Sylvi Listhaug at hun er villig til å midlertidig etterfølge Sandberg i rollen som nestleder i partiet. Dette ble gjort nå i helgen, før Sandbergs avgang. Etter det VG erfarer er det ikke gjort tilsvarende avklaringer med andre kandidater. 

Jensen: - Åpenbar kandidat

Frps partileder Siv Jensen mener stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet nå skal se seg om etter en ny første nestleder.

Per Sandberg gikk mandag av både som fiskeriminister og første nestleder i Fremskrittspartiet som følge av hans ferie i Iran og brudd på regjeringens varslingsregler og regler for mobilbruk.

– Det har vært mye diskusjon om denne tematikken også internt i Frp, og det forstår jeg. Så nå har han kommet til den konklusjonen, og det mener jeg var klokt og riktig, sier Jensen til NTB.

Avgått fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen mandag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sentralstyret vil møtes 3. september for å finne fram til en person som kan konstitueres som nestleder, fram til landsmøtet velger både første og andre nestleder i mai neste år.

Jensen er ikke med på at det er et problem at Sandberg er den andre Frp-statsråden som har måttet gå i løpet av noen måneder som følge av mediestorm og politisk press. Sylvi Listhaug ble presset fra posten som innvandrings- og integreringsminister i våres.

– Listhaug en viktig politiker

I stedet påpeker Frp-lederen raskt at Listhaug ikke er ute av bildet.

– Sylvi Listhaug sitter på Stortinget, hun sitter i Frps sentralstyre og er en viktig politiker for Frp. Vi har ikke mistet Sylvi, snarere tvert imot. Hun er full av engasjement og full av pågangsmot for Frp, sier Jensen, og tilføyer at Listhaug er en åpenbar kandidat som første nestleder.

På spørsmål om landbruksminister Jon Georg Dale også er en potensiell kandidat, svarer Jensen:

– Det er ikke jeg som utnevner, det er det landsmøte som gjør.

Siv Jensen og Per Sandberg har sammen vært partileder og nestleder i Fremskrittspartiet siden 2006. Nå skilles deres veier. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mange samtaler

At Sandberg ønsket å gå av, har Jensen visst siden forrige uke. Hun opplyser at de har hatt samtaler om saken, men understreker at det var Sandbergs beslutning å gå av.

På spørsmål om hun har tatt opp Sandbergs forhold til en Bahareh Letnes, svarer Jensen:

– Jeg har hatt mange samtaler med Per om mange ulike ting, men det er grenser for hva en partileder skal gå inn en av dem en.

– Han har gjort en formidabel innsats, og det blir et stort rom å fylle. Jeg mener likevel det er klokt at Per nå velger å gå, sa Frp-leder Siv Jensen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Hun understreker at partiets politikk overfor Iran skal ligge fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere