*Nettavisen* Nyheter.

- Ta med øl til Sven O.

Håvard Melnæs skal ha bedt eks-stripperen om å ta med øl til Sven O. for å få ham til å prate.

14.02.07 19:14

(SIDE2): Det hevder Sven O. Høibys advokat, Christian Hausvik.

Full krig
Sven O. Høiby og eks-stripperen Renathe Barsgård var gift i tre måneder – et bryllup som var fullt ut regissert av Se og Hør.

Etter at Håvard Melnæs i forrige uke ga ut boka om Se og Hør, der Sven O. blir behørig omtalt, har det brutt ut full krig mellom han og Kagge forlag på den ene siden, og Sven O. Høibys advokat på den andre.

Mens Melnæs hevder han fortsatt er god venn med Sven O., hevder advokat Hausvik at hans klient ikke vil ha noe mer å gjøre med skandaleforfatteren.

Og mens Melnæs og forlaget mener boka ble forhåndsgodkjent av Sven O., hevder advokaten at Sven O. aldri godkjente noe som helst.

- Ta med en øl eller to
De to siste månedene har en rekke brev blitt sendt mellom advokatkontoret og forlaget. I ett av disse brevene skriver advokaten at Håvard Melnæs hadde tatt kontakt med Renathe Barsgård, for å bruke henne til å få Sven O. i tale.

For å få Sven O. til å prate måtte hun gjerne ta med en øl eller to.

Dette skriver advokaten:

«Ifølge Renathe Barsgård ber Håvard Mælnes om at hun oppsøker vår klient med det formål å finne ut hvorfor han har kontaktet advokat, og at hun gjerne må ta med en øl eller to til ham for å få ham til å snakke.»

Advokat Hausvik skriver i brevet at en slik handling, sett i lys av at Sven O. er meget syk, er «moralsk forkastelig» og «helt uakseptabelt».

- Melnæs husker ikke
Ifølge Erling Kagge har Håvard Melnæs holdt kontakten med Renathe Barsgård etter at han sluttet i Se og Hør.

- Han har pratet med Renathe på telefon en rekke ganger, sier Erling Kagge til Nettavisen.

Men han tilbakeviser at Melnæs skal ha bedt henne ta med øl og besøke Sven O.

- Da jeg pratet med Melnæs i går, kunne han ikke huske å ha ringt henne og bedt henne ta med øl til Sven O., sier Kagge.

Han legger til at Melnæs stiller seg hoderystende også til disse påstandene i advokat Hausviks brev.

Renathe Barsgård vil ikke si hvorvidt det advokat Hausvik skriver i brevet, er sant. «Ingen kommentar» er alt hun svarer på Nettavisens spørsmål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.