Gå til sidens hovedinnhold

- Tajik formidlet de første varslene mot Trond Giske

- Jeg har ikke vært i tvil om hva som var riktig å gjøre, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Tajik overleverte flere av de første bekymringsmeldingene mot sin nestlederkollega Trond Giske til partikontoret i Arbeiderpartiet, skriver VG.

- Fire av disse tidligste varslingene eller bekymringsmeldingene, som innledet omtalen av sakene mot nestleder Giske, ble levert til partikontoret av nestleder Tajik, bekrefter en sentral kilde overfor avisen.

Les også: Historisk dårlig resultat for Ap i partimåling

Partikontoret skal ha tatt varslene på alvor, og alle de involverte kvinnene ble kontaktet. Etter å ha gått gjennom sakene ble det konkludert med at det ikke var grunnlag i noen av de fire sakene til å innlede sak mot Giske.

En av kvinnene ønsket blant annet ikke at saken skulle forfølges.

- Når jeg har fått varsler eller bekymringsmeldinger om Giske, har jeg ikke vært i tvil om hva som var riktig å gjøre: Å videreformidle disse varslene til partikontoret. Det har vært min eneste befatning med disse sakene, sier Tajik til VG.

Les også: Ap-topp: - Partiets skjebne må ikke ligge i hendene hos noen få i Oslo

I etterkant av disse bekymringsmeldingene, har det kommet inn fire nye varsler til partikontoret som nå er til behandling. I tillegg har det kommet minst et par saker til som er til vurdering.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget