Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tajik formidlet de første varslene mot Trond Giske

FORMIDLET: Ap-nestleder Hadia Tajik overleverte de første varslene mot nestlederkollega Trond Giske til partikontoret i Arbeiderpartiet.
FORMIDLET: Ap-nestleder Hadia Tajik overleverte de første varslene mot nestlederkollega Trond Giske til partikontoret i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg har ikke vært i tvil om hva som var riktig å gjøre, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Tajik overleverte flere av de første bekymringsmeldingene mot sin nestlederkollega Trond Giske til partikontoret i Arbeiderpartiet, skriver VG.

- Fire av disse tidligste varslingene eller bekymringsmeldingene, som innledet omtalen av sakene mot nestleder Giske, ble levert til partikontoret av nestleder Tajik, bekrefter en sentral kilde overfor avisen.

Les også: Historisk dårlig resultat for Ap i partimåling

Partikontoret skal ha tatt varslene på alvor, og alle de involverte kvinnene ble kontaktet. Etter å ha gått gjennom sakene ble det konkludert med at det ikke var grunnlag i noen av de fire sakene til å innlede sak mot Giske.

En av kvinnene ønsket blant annet ikke at saken skulle forfølges.

- Når jeg har fått varsler eller bekymringsmeldinger om Giske, har jeg ikke vært i tvil om hva som var riktig å gjøre: Å videreformidle disse varslene til partikontoret. Det har vært min eneste befatning med disse sakene, sier Tajik til VG.

Les også: Ap-topp: - Partiets skjebne må ikke ligge i hendene hos noen få i Oslo

I etterkant av disse bekymringsmeldingene, har det kommet inn fire nye varsler til partikontoret som nå er til behandling. I tillegg har det kommet minst et par saker til som er til vurdering.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!