RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tar ikke våpensalg på alvor

Sist oppdatert:
- Flertallet på Stortinget nekter å forholde seg til at Norge er en stor våpeneksportør, sier Redd Barna Ungdom.

- Norge blir oppfattet som en fredsnasjon. Vi mener dagens praksis når det gjelder våpeneksport stemmer dårlig overens med det ryktet, sier Heidi Brynhildsen Grande, leder i PRESS - Redd Barna Ungdom, ifølge en pressemelding.

Organisasjonen har varslet en markering på Egertorget i Oslo tirsdag ettermiddag for å vise sin solidaritet med ofrene for norske våpen og i protest mot det de mener er manglende kontroll med våpensalg.

- Norge bidrar til kriger, konflikter og brudd på menneskerettighetene ved å produsere og selge forsvarsmateriell. Debatten i dag reflekterte ikke dette perspektivet, sier Brynhildsen Grande.

Hun viser blant annet til at Norge i liten grad spør hvordan forsvarsmateriell skal brukes og om det blir eksport videre. PRESS - Redd Barna Ungdom krever innføring av obligatorisk sluttbrukererklæring til alle mottakere av norsk forsvarsmateriell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere