RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tar min del av skylda

Sist oppdatert:
BJØRVIKA (TV 2 Nettavisen): Med fem mot tre stemmer støtter styret i Avinor administrerende direktør Randi Flesland. Direktøren tok selvkritikk under pressekonferansen onsdag kveld.

Styret i Avinor ble sittende på overtid onsdag kveld for å behandle en ekstern konsulentrapport om samarbeidsforholdene.

Rapporten som omhandler omstillingsprosjektet «Take-off-05», ble bestilt etter at fagforeningene tidligere i år kritiserte administrerende direktør Randi Flesland i skarpe ordelag.

Fem av åtte stemmer
- Vi hadde et forslag på bordet om at Flesland ikke hadde styrets tillit. Forslaget fikk tre stemmer, sa styreleder Anders Talleraas da han innledet pressekonferansen.

Avinor-styret har åtte styremedlemmer, og det var de ansattes representanter som stemte mot Flesland.

- Vi har en jobb å gjøre for å bedre de interne samarbeidsforholdene. Det er en vanskelig jobb, men det må vi få til, fortsatte Talleraas.

Pressekonferansen onsdag ble utsatt flere ganger. De tillitsvalgte og fagforeningene ble informert etter styremøtet var ferdig.

Tok selvkritikk
Avinor-sjef Randi Flesland tok selv kritikk for måten prosjektet er gjennomført på.

- Jeg tar min del av skylda for det som har skjedd og vil ta med den erfaringen videre, sa hun.

Flesland innrømmet at planleggingen av prosjektet burde vært gjort bedre, og at det burde vært lagt større vekt på enighet i prosessen. Men det er ikke aktuelt å gå tilbake på tidligere beslutninger. For eksempel å legge ned kontrollsentralen for flygelederne i Røyken.

- Vi kan ikke reversere det som er gjennomført, sa Flesland.

- Sterk anmodning
Avinor-styret fortsetter møter med de tillitsvalgte utover kvelden og styrelder Talleraas manet til besinnelse onsdag.

- Jeg kom i kveld med en veldig sterk anmodning til tillitsvalgte om å delta i prosessen som vi skal gjennom og som vi håper vil bedre samarbeidet. Arbeidet med omstillingsprosjektet kunne vært gjort bedre i starten. Det er en erkjennelse vi må ta med oss og legge i bunnen av det videre arbeidet, sa Talleraas.

Senest for ti dager siden ble det kjent at Flesland ovenfor de ansatte har foreslått en tenkepause i spareprosjektet. Det ble blankt avvist av fagforeningene, som mener alle de viktigste avgjørelse allerede er tatt.

- Ikke godt nok
Ifølge styrevedtaket onsdag erkjenner styret at samarbeidet mellom ledelsen og de sentrale tillitsvalgte ikke har fungert godt nok.

Punktet om at styret støtter en videreføring av omstillingsarbeidet med full tillit til administrerende direktør, fikk bare fem av åtte stemmer.

De øvrige punktene ble vedtatt enstemmig.

Ifølge styrevedtaket skal også Flesland arbeide fram en såkalt operativ samarbeidsmodell i samarbeid med de tillitsvalgte. Styret lover å følge opp dette arbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere