RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tatt med Nokas-penger

- De Nokasansatte er en fare i norske fengsel, mener ansatte.
- De Nokasansatte er en fare i norske fengsel, mener ansatte. Foto: Foto: Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Broren (25) til en av de siktede etter dødsranet i Stavanger er skal ha oppbevart deler av ransutbyttet.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Påtalemakten ba om lukkede dører da fengslingsmøtet mot broren til den Nokas-siktede begynte litt etter klokken 13 onsdag. Etter en kort pause hvor pressen ble kastet på gangen, gav tingretten medhold i lukkede dører.

Politiet vil etter det TV 2 Nettavisen erfarer kreve full isolasjon av 25-åringen som ble pågrepet under en aksjon like ved Karl Johan i Oslo mandag.

Legger lokk på saken
Ingen i politiet ønsker å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

- Dette er en straffesak i Oslo. I hvilken grad den har forbindelse med Nokas, vet jeg foreløpig ikke. All kontakt med media i denne saken behandles av Oslo, sier politiinspektør Bjørn Andersen ved Stavanger politidistrikt. Andersen har det påtalemessige ansvaret etter dødsranet i Stavanger 5. april i fjor.

Tatt under tilfeldig razzia
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer kom 25-åringen og en kamerat til en urmaker i Oslo for å hente en Rolex-klokke som var til repreasjon. Politiet ble imidlertid varslet om at klokken kunne være tyvgods og ventet på de to inne i butikken. Ifølge en kilde som kjenner det kriminelle miljøet, stammer klokken fra et tidligere ran. Flere av de involverte i dette ranet ble aldri tatt.

Etter pågripelsen foretok politiet en razzia hjemme hos mannen. Under ransakelsen fant politiet ifølge VG Nett flere hundre tusen kroner i kontanter. Ifølge avisa skal pengene komme fra ranet i Stavanger.

Kameraten til 25-åringen ble senere løslatt, mens 25-åringen nå fremstilles for fengsling.

Overfor TV 2 Nettavisen hevder kameraten at politiet nå prøver politiet å knytte ham til Nokas-saken via en klokken. Mye tyder på at dette er tilfelle, da det er høyst uvanlig å stille opp med fem politibetjenter til å passe på en klokketyv.

Overrasket kamerat
- Jeg er overrasket over at jeg fikk gå, mens de krever full isolasjon for kameraten min, sier 25-årigens medsiktede til TV 2 Nettavisen.

Kameraten kom til Oslo tinghus for å følge fengslingsmøtet for 25-åringen, men måtte også vente på gangen etter at retten besluttet å lukke dørene.

Kameraten sier til TV 2 Nettavisen at han kun har fått lese deler av siktelsen mot seg og kameraten. Ifølge ham selv, møtte de to opp ved en gullsmed i parallellgata til Karl Johan for å hente en klokke 25-åringen hevdet var inne på reperasjon.

Kilder sier til TV 2 Nettavisen at Rolex-klokken stammet fra et tidligere ran. Politiet skal ha blitt varslet og satt og ventet da de to kom inn i butikken.

Nekter å svare
Påtaleansvarlig Oslo politidistrikt, Tina Bjørkø Helleland, nekter å svare på spørsmål fra TV 2 Nettavisen om saken.

- Jeg har ingen kommentar, sier Børkø Helleland.

- Kan du bekrefte eller avkrefte at broren til en NOKAS-siktet selv er siktet for grovt heleri?

- Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte.

- Kan du si når et fengslingsmøte vil finne sted?

- Hører du ikke hva jeg sier? Jeg har ingen kommentar, sier Bjørkø Helleland og slenger på røret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere