*Nettavisen* Nyheter.

- Telenor krenker privatlivet

Privatlivets fred blir krenket når Telenors selgere gjentatte ganger ringer til privatpersoner uten å svare når telefonen tas, mener en rettsviter.

09.02.06 09:54

-Telenor bryter loven. Stadige oppringninger er et inngrep i livet og derfor krenkende, sier stipendiat i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen Ragna Aarli til P4.

Jan Erik Weinbach i Sogndal mener Telenor driver med telefonterror og anmeldte selskapet til politiet etter ti oppringninger på en og samme dag. Anmeldelsen ble avslått av politiet. Begrunnelsen var at denne type oppringninger bare er straffbar om de kommer fra privatpersoner.

Rettsviter Aarli sier dette er feil, og at det faktisk finnes en egen bestemmelse som gir hjemmel for å straffe bedrifter for slike forhold.

Forbukerombudet har motatt en rekke klager på Telenors praksis. Dersom selskapet ikke endrer metode, kan denne type telefonsalg ifølge Forbrukerombudet bli forbudt.

- Hvis denne metoden provoserer folk vil vi vurdere hvorvidt vi skal fortsette med denne type telefonsalg, sier Telenors informasjonssjef Atle Lessum .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag