*Nettavisen* Nyheter.

- Tenner ikke på unge gutter

Foto: Castro, Pablo (Scanpix)

Erik Andersen hevder han ikke tenner seksuelt på unge gutter, men at feighet gjorde ham til overgriper.

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): - Jeg vet ikke om jeg tør å si det, men «I nøden spiser fanden fluer». Det jeg egentlig ville var å stå fram og ha et sunt og godt forhold til en lovlig aldersgruppe. Det hadde gitt meg mye mer, sa Erik Andersen i retten tirsdag.

Det var altså hans bifile legning som trakk ham til gutter, men ifølge ham selv var det feighet som gjorde at han ikke turte å etablere kontakt med voksne menn.

- Jeg har hatt en undertrykt bifilitet som jeg ikke har turt å presentere for en annen aldersgruppe, med noe få unntak.

Erik Andersen fortalte tirsdag at hevn og fortvilelse gjorde at han reiste ut på sine turer, og at han under noen av disse turene foregrep seg på unge gutter.

Les: - Jeg blottet meg som hevn mot kona

Potensmiddel og flere overgrep
Tirsdag ble det også klart at han hadde brukt potensmiddel før disse turene siden 1999, men han står fast på at han brukte potensmiddelet mot migrene og en vond vene, og ikke for å øke ereksjonen.

Andersen innrømmet også at han har oppsøkt flere gutter enn de som er omtalt i tiltalen.

Under sin forklaring har Andersen forklart sine overgrep med behov for spenning, og behov for relasjoner med personer som ikke krevde noe av ham.

- Gir ingenting
På slutten av dagen spurte den oppnevnte psykologen Pål Grøndahl:

- Hvorfor har det blitt til seksuelle overgrep? Alt dette kunne medført et fallskjermhopp-kick. Hvor blir det av den seksuelle biten?

- Den seksuelle biten var at det var ulovlig. Jeg er ikke tent på denne aldersgruppen, sa Andersen.

- Dette gir meg ingenting. Det å ha sex med en voksenperson er å gi og ta. Følelsen av en seksuell akt kan man ikke oppleve med et barn, sa Andersen.

Ifølge ham selv levde han ut denne voksenlysten gjennom overgrepene mot unge gutter.

Andersen er tiltalt for 66 punkter av overgrep. Mange av guttene var godt under 10 år gamle. Han har erkjent 13 forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag