RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terrorangrep mot Norge

Sist oppdatert:
Amerikanske dyrevernere senket hvalskuta «Wilassen Senior» i Svolvær. - Terror, sier ordføreren

- Hvis det er utenlandske aksjonister som står bak dette, er det et terrorangrep mot Norge, sier ordfører i Vågan, Hugo Bjørnstad, til Lofotposten.no.

Nå ønsker ordføreren at sentrale myndigheter kommer på banen for å trygge hvalfangernes arbeidsplass.

- Sjekket at det ikke var folk om bord
Natt til fredag 31. august i år sank den 89 fot store fiske- og hvalfangstbåten «Willassen Senior» ved kai i Svolvær. Nå hevder amerikanske dyrevernere at det er de som står bak, skriver Dagbladet.no. Det er på nettsiden til magasinet Bite Back at signaturen «Agenda 21» skriver at de senket båten ved å fjerne en ventil i motorens kjølesystem.

- Dette var vår måte å feire slutten på kommersiell hvafangst på Island, heter det blant annet i meldingen. «Agenda 21» skriver videre at de sjekket at det ikke var folk om bord i fartøyet før de gikk til aksjon.

Innsenderen skriver videre at aksjonen ble gjennomført til minne om den kinesiske elvedelfinen, som nå skal være helt utryddet.

Under etterforskning
«Under arbeidet med å heve båten har det fremkommet indikasjoner på at vannintrengningen som førte til at båten sank kan ha sammenheng med en åpen ventil i skipets maskinrom», står det å lese i en pressemelding fra politiet.

Hvalbåten lå til kai ved Lofoten Sveiseindustri da den sank. Politiet i Svolvær etterforsker saken, og melder at Willassen senior skal heves i løpet av torsdag.

- Båten er i ferd med å bli hevet nå, og inntil videre kan ikke vi konkludere om årsaken til at den sank. Men vi vet at det skjedde via vanninntrengning og vi har indikasjoner på at det lå en bevisst handling bak, sier politiinspektør Kjetil Woldstad ved Svolvær politistasjon til Nettavisen.

Han sier båten skal undersøkes nærmere når hevingen er gjennomført og at politiet blant annet vil benytte seg av ekspertisen fra forsikringsselskapet som var assurandør for båten.

Hvalbåten eies av Otto H. og Hans M. Willassen fra Digermulen i Vågan kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere