RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terroriserer barnehagen

Sist oppdatert:
I flere år skal mannen ha skreket til barna og hengt opp plakater om at barnehagen må bort.

(iOslo.no) Nå mener bestyrer Ingrid Kvithyld i Barnas barnehage i Kollektivet borettslag på Hovseter i Oslo at mannen må kastes ut fra borettslaget eller at han må stoppes på annen måte, etter at det toppet seg på nytt for en drøy uke siden.

- Da filmet han barna og voksne i barnehagen, mens de lekte ute. Vi aner ikke hva han skal bruke filmen til. Dette er alvorlig, og vi frykter for barnas sikkerhet, sier Kvithyld til iOslo.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Mannen på sin side mener at det er barnehagen som er ute etter ham. Den dagen barnehagen mener han filmet barna, ble han arrestert.

- Jeg må bruke hørselvern inne i min egen leilighet. De har satt i gang en slags hevnaksjon, sier mannen til iOslo.no.

Hadde besøksforbud
En stund ila Oslo tingrett mannen besøksforbud overfor barnehagen. Til tross for at politiet ville opprettholde besøksforbudet ut året, ble det opphevet av retten i slutten av forrige måned. Da lovet mannen bot og bedring, og han sa at han ikke skulle plage barnehagen igjen, fordi støyen hadde blitt mindre.

Men det er fra våren til slutten av høsten barnehagen mener det er verst. Det er også da ungene leker mest ute.

- På sommeren kommer han plutselig ut og brøler til ungene. Det er ubehagelig. Han henger også opp protestplakater mot barnehagen i vinduet sitt, sier bestyreren.

Nå henger det kun en hvit plakat i mannens vindu, men tidligere har det stått «barnehagebråket må bort» med store bokstaver.

Ny anmeldelse

(Saken fortsetter under bildet)

Etter at barnehagen mener mannen filmet barna, har de på nytt politianmeldt mannen. Den forrige anmeldelsen mot mannen er henlagt av politiet.

- Vi frykter at han vil fortsette - særlig nå som sommeren står for døren, sier Kvithyld.

Ifølge bestyreren er det ingen andre i borettslaget som klager på barnehagen.

- Det er bare han, sier hun.

iOslo.no har også vært i kontakt med foreldre til barn i barnehagen, og de er også bekymret for hva som kan skje.

- Jeg synes det er ubehagelig at han fortsatt får bo der. Så fort besøksforbudet ble borte, tok han bilder av barna. Jeg lurer på hva slags rettsvern ungene egentlig har. Hvorfor flytter ikke han? Barnehagen har vært der i 30 år, han har bodd der i ti år, sier en forelder.

Tok bilde
Naboen sier at han ikke filmet ungene da han var på verandaen, men innrømmer at han tok et bilde med mobiltelefonen sin.

- De kjørte rundt med noen tråbiler som bråket noen forferdelig. Avtalen var at de ikke skulle bruke dem. Jeg tok et bilde av tråbilene for å vise at det var brudd på avtalen. Det var et forferdelig bråk, sier mannen.

Rett etter at han var på verandaen, ble han pågrepet av politiet.

- Jeg ble arrestert etter å ha vært to minutter ute på balkongen min, sier mannen.

- Aldri brølt
- Men barnehagen må jo plage de andre naboene, også?

- Den ene naboen fortalte at de bodde borte åtte måneder i året, mens leiligheten rett over er blitt solgt sikkert 10-20 ganger, sier mannen.

Han mener han heller aldri har brølt til noen.

- Jeg har snakket til dem to-tre ganger på en høflig måte, og henstilt til barna om å ta det med ro, sier mannen.

- Ingen andre har klaget
Styreleder Trond Halvorsen i borettslaget Kollektivet opplyser at det i hans tid som styreleder aldri er kommet inn klager fra andre naboer mot barnehagen.

- Barnehagen er en utrolig viktig del av Kollektivet borettslag. Beboerne ønsker at det skal være en barnehage her - det er i alle fall mitt inntrykk, sier styrelederen.

I den opphetede striden sier at han de forsøker å få til en kommunikasjon mellom partene, slik at alle kan leve med hverandre.

- Vi flyttet blant annet en omdiskutert sklie. Vi forsøker å få til en toveis kommunikasjon, sier Halvorsen.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere