RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tigget penger med betalingsterminal

Foto: Bendiksby, Terje (Scsnpix)
Sist oppdatert:
Politiet i Asker og Bærum melder om utradisjonell tiggemetode.

En kvinne på Slependen fikk tirsdag kveld det hun trodde var en velutstyrt tigger på døren ved sin enebolig. Mannen, som sa han trengte penger til studier, hadde nemlig med seg betalingsterminal.

LES OGSÅ: «Tiggere» var dørselgere

Det er politiet i Asker og Bærum som forteller om hendelsen, som fant sted ved 19.30-tiden. De ble kontaktet av kvinnen som mer enn ante ugler i mosen.

- Dette lukter det lang vei av, sier operasjonsleder Arild Bakken ved Asker og Bærum politidistrikt. Han sier politiet ikke har hørt om lignende tilfeller verken nå eller tidligere.

Mannen som ba om penger sa han var fra Uganda. Han fortalte at han sårt trengte støtte til studiene, og det var da til kvinnens store overraskelse dro fram en betalingsterminal som han ba henne bruke.

Kvinnen dro ikke kortet gjennom terminalen, og politiet er klar i sin anbefaling når det gjelder slike framstøt: Her er risikoen stor for at bankkort kan bli kopiert og skimmet og at bankkontoen regelrett kan bli tømt.

- Dette må man man absolutt unngå, sier Bakken til Nettavisen.

Han sier at politiet har færre skimmingsaker etter at det nye lovverket som forbyr besittelse av utstyr kom på plass.

Men det politiet mistenkte var et svindelforsøk, viste seg senere å være boksalg i regi av Adventistsamfunnet.

Carlos Tenold i Norsk Bokforlag sier deres selgere for første gang i år har med seg betalingsterminaler når de selger bøker på dørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere