*Nettavisen* Nyheter.

- Tilbakedaterte e-post

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Idrettspresidenten måtte ikke bare gå av på grunn av «helsemessige årsaker». Han skal ha ført idrettsforbundet bak lyset.

12.04.07 11:18

Den 12. mars gikk idrettspresident Karl-Arne Johannessen overraskende av, på grunn av «helsemessige årsaker». Men idrettsstyret fortalte ikke hele sannheten.

Idrettspresident Karl-Arne Johannessen skal ha tilbakedatert en e-post som gjorde at idrettsstyret var forpliktet til å utbetale flere millioner kroner til et regionprosjekt i Trøndelag, skriver VG.

Ifølge avisen opplyser flere sentrale kilder i Idrettsforbundet at det ikke bare var «helsemessige årsaker» til at Johannessen måtte gå på dagen, slik det er blitt fremstilt av forbundet.

- Vi vurderte at han umulig kunne fortsette etter å ha ført styret bak lyset og tilbakedatert et dokument, sier fungerende visepresident Eva Arnseth i Norges idrettsforbund.

Eks-presidenten skal under et styremøte 15. februar ha innrømmet at han konstruerte og sendte en e-post til kretslederne i Nord- og Sør-Trøndelag. Deler av en e-post skal være tilbakedatert, og den bekrefter etter dette at idrettsforbundet gir økonomisk støtte til et regionprosjekt. Dette var noe Johannessen muntlig hadde lovet trønderne, uten at styret var med på det. Det dreier seg om 1,3 millioner årlig over tre år.

Selv erkjenner Johannessen at han har gjort en feil som førte til at han måtte gå av.

- Det jeg gjorde, var en irrasjonell handling, jeg har ikke gjort noe galt med overlegg. At jeg har gjort en feil, og sa fra om det, er vel noe de fleste er i stand til å akseptere, sier han til VG.

Det har torsdag ikke lyktes Nettavisen å få tak i Johannessen. Lederen for valgkomiteen, Rolf Nyhus, sier imidlertid at e-postforfalskningen og styrets behandling av denne ikke har vært årsaken til at det sittende styret ikke får fornyet tillit fra valgkomiteen.

- Vi kjente ikke til forfalskningen da vi gav vår innstilling til nytt idrettsstyre. Faktisk ble jeg ikke klar over dette før jeg leste det i dagens avsier, forteller Nyhus.

- Vi sier i vår innstilling at vi er fornøyd med at styret har gjort den jobben de ble satt til, nemlig å rydde opp i økonomien. Nå mener vi imidlertid at det er med et styre som har vilje til fornyelse.

- Har det vært andre årsaker til at alle i det sittende styret – med unntak av Tove Paule – enn det som står i valgkomiteens redegjørelse?

- Nei, det er ikke andre årsaker utover det vi har redegjort for på drettsforbundets hjemmesider, understreker Nyhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.