RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilstår drapet på Trude Espås

Sist oppdatert:
Drapsdømt med oppsiktsvekkende tilståelse i drapssaken fra 1996.

En 47 år gammel mann skal hevde at det var han som tok livet av Trude Espås (20) i Geiranger for mer enn 11 år siden. Mannen, som i mai ble dømt for drap på sin samboer, har tilstått overfor ansatte i fengselet, skriver VG.

Lensmann er avventende
Lensmann Jens Arne Hessegjerde i Stranda og Nordal sier til Kanal 24 at han foreløpig stiller seg avventende til tilståelsen. Lensmannen har etterforsket drapet på Orkanger-jenta siden hun ble funnet drept i Geiranger i august 1996.

- Nå skal vi ta denne mannen inn til avhør, så får vi ta det derfra, sier han.

Ifølge lensmannen vil mannen bli avhørt om kort tid.

- Det er ikke noe ukjent fenomen at personer tilstår handlinger, også som de ikke har gjort. Vi sitter på så mye opplysninger om denne saken, og gjennom avhør tror jeg vi skal få sortert dette på plass, sier Hessegjerde til radiokanalen.

Kanal 24: Intervju med lensmannen i Stranda og Nordal (lydfil)

Innrømmet flere forhold
47-åringen skal også ha fortalt at han stod bak brannen hvor en 25 år gammel kvinne døde på Orkanger for snart tre år siden. Tilståelsen skal ha kommet for dagen før helga og ledelsen i Trondheim fengsel ble orientert om saken mandag. Han etterforskes også for drapsforsøk mot en pleier ved Trondheims psykiatriske sykehus.

47-åringen er opprinnelig fra Østlandet, men flyttet til Orkanger - Trude Espås hjemsted - ett år før 20-åringen ble drept.

Politiadvokat Sindre Stave ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier til avisen at han ikke har noen kommentarer til noen av tilståelsene. Tidligere har politiet opplyst at de har tilstrekkelig bevis for å kontrollere en tilståelse, uten at det er kjent om de har en fullverdig DNA-profil.

- Hvis man virkelig skal legge vekt på denne typen tilståelse, bør tilståelsen kunne understøttes av andre momenter, gjerne opplysninger om forbrytelsen som ikke er allment kjent, kommenterer privatetterforsker Tore Sandberg overfor VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere