RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jostein Viestad (Scanpix)

- Tilsto drap for å få opphold

Den antatte hovedmannen bak drapet på frelsesarmésoldat Anniel Olsvik (83) i Haugesund i juni, har trukket sin forklaring. Han hevder han tilsto for å få opphold i Norge.

31 år gamle Sarahad Binjassem Najli har i politiavhør innrømmet at han slo 83-åringen tre eller fire ganger, men nektet for å ha påført henne dødelige skader.

I et nytt avhør i går trakk han imildertid den tidligere forklaringen, og nekter nå enhver befatning med drapet, skriver Dagbladet.

Asylsøkeren hevder at han opprinnelig tilsto å ha slått Olsvik fordi han trodde et opphold i fengselet ville gi ham oppholdstillatelse.

- Endret forklaring

- Han har endret sin forklaring. Najli sier han ikke har gjort noen av de tingene som er beskrevet i siktelsen. Ifølge hans nye forklaring har han ikke vært i annen etasje i det hele tatt, sier forsvarsadvokat Odd Kristian Johansen til avisen.

- Min klient sier at han først tok på seg skylda for å få bli i Norge. Han hadde fått inntrykk av at han ville få opphold i Norge hvis han sonet en fengselsstraff. Han har nå valgt å fortelle det som virkelig skjedde, sier Johansen.

Dermed Najli indirekte skylda over på kameraten Yusuf Imran Ishtan Imsheri (34), som er siktet for medvirkning til drapet.

Politiet endrer ikke siktelsen etter Najlis helomdreining.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere