*Nettavisen* Nyheter.

- Tips om trafikksinkene

Trege bilister bør gasse på i sommer hvis de vil unngå politiet. UP vil nemlig fakke sinkene og ber om tips.

08.07.04 19:51

- Hvis en sjåfør lager kø ved å kjøre mye under fartsgrensen uten å slippe folk forbi, bør politiet kontaktes. Det går an å ringe og høre om vi har kapasitet til å få bilen bort fra veien, sier distriktssjef for utrykningspolitiet (UP) i Rogaland og Agder, Leif Fjerdingstad til Rogalands Avis.

Oppfordrer til tipsing
Han oppfordrer dermed rogalendingene om å tipse politiet om de trege bilistene.

Fjerdingstad sier sinkene lett kan skape farlige situasjoner og lage unødig kø.

I sommer vil UP i Rogaland ha daglige kontroller på de viktigste utfartsårene fra Sandnes og Stavanger. Både sivile biler, laser, radar og såkalt gjennomsnittsmåler vil bli brukt.

- Ingen bot
Konstituert UP-sjef Ole Høiby opplyser at alle UP-distriktene i landet generelt er oppmerksomme ikke bare på råkjørerne, men også sinkene som kan skape farlige situasjoner.

Men i motsetning til grisekjøring finnes det ikke ingen standardbot for å kjøre for sakte. Den vanligste reaksjonen fra politiet er å forklare trafikksinken at vedkommende bør slippe trafikken forbi eller stoppe.

- Men det skjer at noen sinker blir anmeldt, særlig hvis sjåføren har skapt en farlig situasjon eller er skyld i en ulykke, sier Høiby til TV 2 Nettavisen.

UP-sjefen oppfordrer folk ikke bare til å tipse om sinkene, men til selv å være mer tålmodig i sommertrafikken.

- Ta en pause, ikke la deg påvirke av andre bilister og vær tålmodig, ber Høiby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.