*Nettavisen* Nyheter.

- Togstreiken er meningsløs

Samferdselspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Kenneth Svendsen, mener dagens togstreik er meningsløs og basert på løgnaktige påstander.

07.12.04 11:11

– Påstandene om at Stortinget skal si opp 1000 personer på grunn av konkurranseutsetting er håpløst usanne. Begrunnelsen er det reneste oppspinn. De jernbaneansatte konstruerer argumenter for å demonstrere en ideologisk motstand, sier Svendsen.

Han viser til at Jernbaneverket selv bekrefter at det er en betydelig overkapasitet i egen organisasjon.

– De vil si opp 400 over en treårsperiode. Tallet på 1000 årsverk over ti år er inkludert en naturlig avgang på 50 personer i året. Da er ikke avstanden lenger særlig stor, påpeker Svendsen.

Uskyldige passasjerer
Svendsen er oppgitt over at Jernbaneforbundet bruker uskyldige passasjerer i en politisk kamp.

– En ting er å være motstander av konkurranseutsettingen. Men denne streiken gjør ikke annet enn å ramme uskyldige togpassasjerer. Utfallet i Stortinget er uansett gitt, mener Svendsen.

Frp-politikeren avviser at omstillingen skjer av politiske eller ideologiske grunner.

– Omstillingen i Jernbaneverket er motivert av et eneste forhold, og det er å få et bedre og billigere togtilbud. Vi må tross alt huske at jernbanen er laget for passasjerene og ikke for de ansattes skyld, poengterer Kenneth Svendsen.

Norsk Jernbaneforbund tar ut alle sine medlemmer i streik i dag mellom klokken 12 og 15 for å protestere mot konkurranseutsettingen av Jernbaneverket. Streiken begrunnes med at de er uenige i å redusere driftsapparatet i Jernbaneverket med 1000 årsverk for å øke konkurranseutsettingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.