RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tok sex-bilde uten lov

Sist oppdatert:
Den voldtektssiktede mannen (35) skal uten tillatelse ha tatt nakenbilder av en kvinne.

(iBergen.no) 35-åringen ble framstilt for fengsling i Bergen tingrett onsdag, siktet for voldtekt av kvinnen som tilkalte politiet da hun fikk øye på ham i Bergen sentrum. Retten besluttet å fengsle ham i én uke.

Tatt på gaten
Kvinnen har i avhør påstått at han voldtok henne på et nachspiel i Bergen sentrum natt til søndag. De to kjente hverandre ikke fra før, og kvinnen gikk ikke til politiet før hun fikk øye på 35-åringen mandag kveld, to dager etter nachspielet.

Politiet rykket ut i all hast og pågrep mannen, mens kvinnen ble bedt om å innlevere anmeldelse og avhør. Det resulterte i siktelse mot den tidligere ustraffede mannen, som kom til Norge fra Irak i 1999.

Flere fornærmede
I tillegg er han siktet for seksuelt overgrep på en annen person, såkalt seksuell omgang uten samtykke. Politiet vurderer også å utvide siktelsen til å omfatte besittelse av krenkende pornografi. Bakgrunnen for denne siktelsen skal være at 35-åringen angivelig har tatt bilder av seksuell karakter av en annen kvinne.

- Det er flere fornærmede i denne saken. På bakgrunn av bevisforspillelse og faren for gjentakelse begjærer vi ham fengslet for fire uker, med brev- og besøksforbud, sier politijurist Elisabeth Deinboll til iBergen.no.

Men politiet fikk altså bare medhold for fengsling i én uke.

Nekter straffskyld
Av hensyn til privatlivets fred og for at ikke etterforskningen skal bli skadelidende, besluttet Bergen tingrett at det skulle være lukkede dører under onsdagens fengslingsmøte.

Mannen har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen og avviser at han har hatt seksuelt samvær med kvinnen fra nachspielet. Siden mandag kveld har han sittet i avhør og vil fortsette å forklare seg i dagene som kommer.

- Vi tar denne saken alvorlig og vil gjennomføre de etterforskningsskritt som er vanlig i denne type saker, sier Deinboll.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere