*Nettavisen* Nyheter.

- Tør ikke utfordre middelklassen

Foto: Leif R Jansson (Scanpix)

Åslaug Haga får støtte i at Jens Stoltenberg ikke tør røre den øvre delen av middelklassen.

14.11.09 09:43

Åslaug Haga mener at ingen politikere -inkludert Jens Stoltenberg - ikke tør eller vil utfordre den øvre middelklassen i Norge. Hun mener det er umulig å vinne et valg i Norge hvis man utfordrer den øvre delen av middelklassen.

- Det ser ut som om det som bærer seg i Norge er små skritt. Hvor det er et mål i seg selv å ikke skape seg fiender, i den forstad at man da kan skyve velgerne fra seg, sier Haga.

En person med lønnsinntekt på 1.000.000 kroner betaler 7120 kroner mindre i skatt i 2009 enn i 2005, mens en lønning på 600.000 kroner har fått kuttet skatten med 2490 kroner i samme periode.

- At den øvre middelklassen får skattelette er et konkret eksempel på at vi har en politikk som ikke tilgodeser dem som har det vanskeligst. Dette handler om hvilke interesser som har størst rang i politikken, sier tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) til VG.

- De som har mye må bidra med relativt mer, og dette må det jobbes mer med, sier tidligere næringsminister Odd Eriksen.

- Det er en korrekt beskrivelse. Det viser spesielt grepene Kristin Halvorsen tok, hvor de som har bra med penger i banken og kan arve hytter, kommer godt ut av endringene i formuesskatten og arveavgiften, sier Borten Moe (Sp).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.