RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Torpederer de rødgrønne

Foto: Ståle Andersen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Dette rammer som en torpedo for hele det rødgrønne prosjektet, sier Jan Tore Sanner (H) om Åslaug Hagas avgang.

Sanner er ikke i tvil om at Åslaug Hagas avgang rammer både Stoltenberg og hele det rødgrønne regjeringsprosjektet.

- Hun er den sjette statsråden som går av, det er klart dette er skadelig for Stoltenberg, sier Sanner, som er Høyres 1. nestleder, til Nettavisen.

- Satt seg i en vanskelig situasjon
På en pressekonferanse torsdag formiddag fortalte Senterpartiets leder og olje- og energiminister Åslaug Haga at hun går av som både partileder og statsråd. Haga har vært under et hardt press den siste tiden, og på pressekonferansen sa hun at helsen hennes ikke tåler dette livet lenger.

Les også: Haga trekker seg

Sanner mener Sp-lederen selv har satt seg i en vanskelig situasjon.

- Hun har selv satt seg i en vanskelig situasjon. Jeg har forståelse for at hun nå trekker den konklusjonen og går, sier Sanner.

Han understreker likevel at Haga har en lang politisk karriere bak seg der hun har gjort en god jobb for partiet sitt.

Har forståelse for avgjørelsen
Formann Siv Jensen i Fremskrittspartiet har forståelse for at Haga går av på grunn av helsemesssige årsaker, og ønsker ikke å si noe om om avgjørelsen Haga har tatt er riktig eller ikke.

- Hva tenker du om prosessen de siste ukene som førte til dette?

- Det er som regel lurt å legge alle kortene på bordet med en gang, dette er nå historie og vi tar det til orientering, sier Jensen til Nettavisen.

- Kunne viste større tålmodighet
Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti (KrF) synes det er sørgelig at Haga trekker seg.

- Jeg synes det er trist. Det er tydelig at Åslaug Haga for sin egen del har kommet til at livet og helsa er viktigere enn politikken, men jeg synes hun kunne vist større tålmodighet i denne saken, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til TV 2 Nyhetskanalen.

- Det er en trist utgang av politikken, og jeg hadde unt henne en bedre avslutning, sier han.

- Var det mulig at hun kunne sittet videre?

- Det må være mulig for en statsråd å være sykmeldt, og så komme tilbake å svare på viktige spørsmål. Men slik situasjonen nå har utartet seg har det tydeligvis vært et ønske at hun går av, og da må vi respektere det. Men samtidig er det meget, meget dramatisk for de rød-grønne, sier Høybråten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hangler videre
Lars Sponheim (V) mener dette var eneste mulige utgang på saken.

- Dette er en regjering som hangler videre i en enda dårligere situasjon enn den de har vært i tidligere. Dette har hun håndtert dårlig, og det er ikke mulig med en annen utgang en dette, sier Venstre-lederen til TV 2 Nyhetskanalen.

- En viktig person
SVs parlamentariske leder Inge Ryan påpeker at regjeringen nå vil fortsette videre selv om Haga nå har gått av som statsråd og partileder.

- Jeg synes det er veldig beklagelig at hun trekker seg. Veldig overrasket er jeg ikke, men jeg synes det er veldig synd. Regjeringen kommer til å fortsette videre, men Åslaug Haga er en veldig viktig person, så jeg synes det er veldig synd at hun slutter, Ryan til TV 2 Nyhetskanalen.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere