*Nettavisen* Nyheter.

- Torpedo-påstander er tull

Erling Kagge sier Se og Hør nærmer seg «NM i tullball» etter dagens oppslag om drapstrusler fra Kjell Inge Røkke.

07.02.07 11:44

Ifølge forlagsredaktør Erling Kagge er det mange feil i Finansavisens oppslag onsdag om Kjell Inge Røkkes drapstrusler mot journalist Håvard Melnæs. Ifølge Kagge har flere av sitatene Finansavisen hevder er hentet fra den Melnæs' kommende bok, ikke noe med boken å gjøre i det hele tatt.

- Jeg innrømmer at vi er spente på fortsettelsen og hva slags eventyr Se og Hør vil presentere de neste dagene, sier forlegger Eling Kagge til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Kagge-forlaget gir ut tidligere Se og Hør-medarbeider Håvard Melnæs' bok om arbeidet i ukebladet, «En helt vanlig dag på jobben», som publiseres 13. februar. Melnæs bekrefter torsdag at en episode med Kjell Inge Røkke får solid omtale i boken.

«Jeg skal drepe deg, du skal dø, du skal dø», skal Røkke ha sagt til Melnæs, ifølge Finansavisen onsdag.

«Du er verre enn en dritt»
Kagge bekrefter at et av kapitlene i den kommende boken handler om Røkke.
- Kapittelet heter «Du er verre enn en dritt». Røkke kommer her med meget røffe trusler overfor forfatteren Håvard Melnæs, sier Kagge.

Men andre av Finansavisens påstander om hva som står i boken, avviser han som rent oppspinn. Blant annet hevder avisen at Melnæs skriver at kosovo-albanske torpedoer skulle drepe ham. Dette står det ingenting om, sier Kagge.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de kommer trekkende med slikt. Dette begynner å nærme seg norgesmesterskap i tullball, sier Kagge.

Reporter-stjerne
Kagge er rasende over at Se og Hør har lekket flere historier om hva Melnæs vil avsløre i boken sin. Tidligere forsøkte ukebladet å få stoppet utgivelsen av boken der Melnæs forteller om sine erfaringer som Se og Hør-journalist.

Forlagsredaktøren sier til NA24 at han er lei at Se og Hør ikke slutter å kaste drittpakker om den kommende boken som ingen har lest.

- Sist lørdag snakket Odd Johan Nelvik usant om forfatter Melnæs i Verdens Gang og Dagens Næringsliv. I dagens Finansavisen kommer tidligere redaktør Knut Haavik og Nelvik med skøyerhistorier om kosovoalbanske torpedoer og Kjell Inge Røkke i anledning boken, sier Kagge til NA24.

Han sier at det er helt feil at flere av sitatene er hentet fra boken.

Supersalg
Boken, som lanseres på fredag, har allerede solgt 7.000 eksemplarer og 10.000 ferske eksemplarer er hos trykkeriet. Det blir brutto 5,8 millioner kroner på de to første opplagene.

- Jeg har aldri vært borti at en bok har blitt solgt så fort. Dette er jo takket være Se og Hør og deres kampanje. Men det er ikke hyggelig at bladet sprer usanne drittpakker om en av våre forfattere, sier Kagge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.