RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Torpedogjeng kidnappet mann

Sist oppdatert:
Sju personer tiltalt for å ha holdt 26-åring fanget i Bergen og krevet løsepenger fra hans mor.

(iBergen.no) Fire menn og to kvinner må stille i Bergen tingrett og svare for den alvorlige tiltalen statsadvokaten i Hordaland har tatt ut.

Bundet og mishandlet
Ifølge den skal gruppen ha kidnappet rusmisbrukeren og holdt ham fanget i en leilighet på Melkeplassen i Bergen. I fire dager i midten av november i fjor skal 26-åringen ha blitt utsatt for uttallige slag og spark. Gjengen skal ha truet ham til å betale dem inntil 15.000 kroner, og groteske metoder skal ha blitt tatt i bruk.

Blant annet hevder 31-åringen å ha blitt kuttet i øret med saks, bundet fast og blitt tvunget til å drikke en blanding av zalo, vann, egg og eggeskall.

Krevde løsepenger av mor
Etter fire dager med vold skal mannen ha blitt tvunget til å ringe sin mor. På telefonen skal han forklart situasjonen og tryglet henne om å betale løsepenger for ham. Hun betalte deler av beløpet. Senere samme dag ble mannen kastet ut på gaten, naken, med bare en dyne rundt seg.

Saken ble anmeldt like etter. I avhør fortalte 26-åringen at han var blitt voldtatt med banan av gjengen.

Overgrepet skal ha vært en hevnaksjon mot rusmisbrukeren, som skaffet seg fiender i et tungt kriminelt miljø. Flere ble siktet for voldtekt, deriblant en mann som tidligere er dømt for vold mot 26-åringen.

Kjent mønster
I dommen som er fra mai 2005, går det fram at rusmisbrukeren ble lurt med på en kjøretur med en venninne, men ble istedet kjørt inn i en garasje. Der ble han tapet fast til en stol av flere personer. Gjengen begynte å slå ham, samtidig som han ble stukket med redskaper som øks, kniv og drill. I inntil tre timer ble han utsatt for svært smertefull mishandling, før han til slutt ble vasket ren for blod og sent ut på gaten igjen, uten klær på overkroppen.

Den påståtte voldtekten i november er ikke omhandlet i tiltalen som i august ble tatt ut mot sju personer. Trolig vil denne komme opp i en separat rettssak på et senere tidspunkt.

Opprinnelig ble tolv personer siktet i saken. Ingen av de tiltalte har erkjent straffskyld for forholdene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere